Η Εβελίνα Παπούλια παραχώρησε στην εκπομπή “Πάμε Δανάη”. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την αποχή της από την τηλεόραση, τη συνεργασία με τον πρώην σύζυγό της, Γιώργο Λιάντο και τη σάτιρα.
«Έλειψα από την τηλεόραση τέσσερα χρόνια, είχα κουραστεί, δεν μου άρεσε τίποτε απ’ ό,τι διάβαζα, ασχέτως αν μετά γίνονταν επιτυχίες. Δεν μου αρέσαν οι ρόλοι που μου προτείναν και όταν μου ήρθε το σενάριο της σειράς “Αρχελάου 5” ενθουσιάστηκα με την τρέλα και τον σουρεαλισμό του. Η περασμένη τετραετία ήταν δύσκολη για όλους μας, με άσχημες καταστάσεις, όταν μου πρότειναν να παίξω κάποια κακιά, δεν είχα λόγο να βαρύνω κι άλλο τον κόσμο. Δεν μου στοίχισε οικονομικά η απόσταση μου από την τηλεόραση, είμαι άνθρωπος που ισοπεδώνω το ίδιο εύκολα τα πολλά και τα λίγα χρήματα, δεν μιζεριάζω ποτέ. Όταν έχω πολλά χρήματα, τα ξοδεύω κάνοντας δώρα στους άλλους», είπε αρχικά η Εβελίνα Παπούλια.
Για τη συνεργασία της με τον πρώην σύζυγό της στην ταινία «Buzzheart», η ηθοποιός τόνισε: «Χάρηκα πολύ που συνεργάστηκα και με τον Γιώργο Λιάντο, που ήταν πρώην σύζυγός μου, γιατί συστηθήκαμε και ως συνάδελφοι, καθώς δεν είχαμε δουλέψει ποτέ μαζί. Η συνθήκη της συνάντησης μας με τον Γιώργο Λιάντο ήταν τέλεια, δεν ήταν καθόλου δύσκολο γιατί με τον Γιώργο είμαστε και φίλοι. Ήταν ιδέα του Ντένη Ηλιάδη, γιατί όταν πέρασα εγώ μια οντισιόν πρότεινε να περάσει και ο Γιώργος, με ρώτησε αν έχω πρόβλημα και του είπα “φυσικά και όχι”. Σε πιο ιδιόμορφα πράγματα νομίζω πως χρειάζονται οι οντισιόν για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, σε άλλα πράγματα που έχεις δώσει τις εξετάσεις σου μπορεί να φαντάζει και προσβλητικό».
Η Εβελίνα Παπούλια αναφέρθηκε και στην πολιτική ορθότητα: «Όταν κάποιος δεν είναι πολιτικά ορθός πάλι ο εαυτός του είναι, δεν είναι αυτό που θα μας κάνει καλυτέρους ή χειροτέρους ανθρώπους. Για μένα η πολιτική ορθότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται δείγμα αστείου, κοροϊδίας ή σάτιρας. Αν θέλω εγώ να αυτοσαρκαστώ είναι δικαίωμα μου, είναι διαφορετικό από το να έρθεις εσύ και να με κοροϊδέψεις ή να με σατιρίσεις. Η σάτιρα για κάποιο λόγο δεν είναι καθόλου της αισθητικής μου, δεν θα πάω να δω μια επιθεώρηση, δεν μου αρέσει.
Η πολιτική ορθότητα έχει να κάνει με την ηθική που φέρεις ως άνθρωπος στο να μη σχολιάζεις αρνητικά κάτι, δείχνει ένα ήθος και μια παιδεία απέναντι σε αυτό. Εάν πεις σε κάποιον στενοχωρημένο ή ταλαιπωρημένο άνθρωπο “γιατί είσαι έτσι χάλια σήμερα;”, τι ευγένεια κρύβει αυτό; άλλο πράγμα να ρωτήσεις “είσαι καλά σήμερα;”. Εάν εσύ θέλεις και έχεις κάποιο λόγο για να μου μιλήσεις ή να μου συμπεριφερθείς άσχημα, εγώ δεν θα παρεξηγηθώ, ούτε θα σου κρατήσω κακία».