Αφαιρεί και η ΔΟΕ, μετά το CAS, το χάλκινο μετάλλιο από την Jordan Chiles
Jordan Chiles
Credit: jordanchiles/instagram

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) είχε αποφασίσει υπέρ της προσφυγής της Ρουμάνας Ana Barbosu , αφαιρώντας με απόφασή του το χάλκινο μετάλλιο από την Αμερικανίδα Jordan Chiles στον αγώνα ενόργανης γυμναστικής γυναικών στις ασκήσεις εδάφους.

Σήμερα, Κυριακή 11 Αυγούστου, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με ανακοίνωσή της ζήτησε επίσης την επιστροφή του χάλκινου μεταλλίου από την Αμερικανίδα αθλήτρια, το οποίο θα περάσει στην… κατοχή της Ρουμάνας Ana Barbosu. Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα ανακατανείμει το χάλκινο μετάλλιο στη Ρουμάνα αθλήτρια, η οποία βρισκόταν στην τέταρτη θέση στον πίνακα βαθμολογίας.

Συγκεκριμένα, η ΔΟΕ αναφέρει στη σημερινή ανακοίνωσή της: «Είμαστε σε επαφή με την (εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή) της Ρουμανίας για να συζητήσουμε την τελετή ανακατανομής και με (την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ) σχετικά με την επιστροφή του χάλκινου μεταλλίου».

Η Chiles είχε βαθμολογηθεί αρχικά με 13.666 βαθμούς, ενώ η Barbosu με 13.700. Ακολούθησε ένσταση από τις ΗΠΑ, η οποία έγινε δεκτή με την Chiles να βαθμολογείται τελικώς με 13.766 και έτσι να προσπερνά την 4η Barbosu και να αναδεικνύεται «χάλκινη» Ολυμπιονίκης. Όμως η Ρουμάνα αθλήτρια προσέφυγε στο CAS, το οποίο έκρινε εκπρόθεσμη την ένσταση των ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει πως ισχύει η αρχική βαθμολόγηση, δηλαδή, τρίτη είναι η Ana Barbosu με 13.700 βαθμούς και η Jordan Chiles περνά στην 5η θέση με 13.666.

Οι αποφάσεις του CAS και της ΔΟΕ δεν επηρεάζουν ούτε τη «χρυσή» Rebeca Andrade ούτε την «ασημένια» Simone Biles, που βαθμολογήθηκαν με 14.166 και 14.133 βαθμούς αντίστοιχα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα