David Copperfield: Kατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από 16 γυναίκες – Η απάντησή του
David Copperfield
Credit: David Copperfield / Instagram

Νέα έκθεση αποκαλύπτει κατηγορίες από 16 γυναίκες κατά του David Copperfield για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά.

Συνολικά, 16 γυναίκες κατηγόρησαν τον 67χρονο Copperfield για διαφορετικού βαθμού παραπτώματα σε συνεντεύξεις τους στην εφημερίδα The Guardian. Περισσότερες από τις μισές από αυτές λένε ότι η κακοποίηση συνέβη πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Τρεις από τις γυναίκες υποστηρίζουν ότι ο Copperfield τις νάρκωσε πριν κάνει σεξ μαζί τους. Οι ισχυρισμοί ανάγονται στη δεκαετία του 1980, με τον πιο πρόσφατο να φέρεται να συνέβη το 2014.

Σε απάντηση, η νομική ομάδα του Copperfield δήλωσε ότι “ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με κάποιον ανήλικο”. Οι δικηγόροι του πρόσθεσαν ότι οι “αληθινές” περιγραφές θα ανέφεραν την “ευγένεια” και τον “σεβασμό” του τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Οι γυναίκες που μίλησαν στον Guardian τον γνώρισαν όλες μέσα από τις παγκοσμίου φήμης ζωντανές εμφανίσεις του. Στο παρελθόν έχει αναφερθεί ότι ο μάγος δίνει παραστάσεις παγκοσμίως πάνω από 500 φορές τον χρόνο.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν στον Guardian ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται παρόμοιοι ισχυρισμοί εναντίον του Copperfield. Το 2018, μία από τις γυναίκες που συμμπεριλαμβάνεται στη νέα έκθεση, η Brittney Lewis, δημοσιοποίησε τους ισχυρισμούς της σε συνέντευξή της στο The Wrap.

Η Lewis είπε τότε ότι ήταν ένα επίδοξο 17χρονο μοντέλο όταν συνάντησε τον Copperfield. Εκείνη την εποχή, οι εκπρόσωποί του αρνήθηκαν επίσης τους ισχυρισμούς αυτούς, ενώ ο Copperfield δήλωσε στο Twitter ότι θα “αντέξει άλλη μια καταιγίδα” και επανέλαβε την υποστήριξή του στο κίνημα MeToo.

Οι ισχυρισμοί της Lewis δεν φαίνεται να έχουν αναβιώσει μέχρι την πρόσφατη έκθεση του Guardian. Το 2018, η Lewis δήλωσε στο The Wrap ότι ανέφερε τους ισχυρισμούς της στο FBI, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι υποβλήθηκαν κατηγορίες.

Μια άλλη γυναίκα, που κατονομάστηκε από τον Guardian με το ψευδώνυμο Gillian, δήλωσε στο Μέσο πως “ειλικρινά” πιστεύει ότι τη νάρκωσε ο Copperfield πριν κάνει σεξ μαζί της. Σε απάντηση σ’ αυτό, ένας δικηγόρος του Copperfield δήλωσε ότι τα ναρκωτικά “δεν αποτελούν μέρος του κόσμου του”.

Άλλοι ισχυρισμοί στο άρθρο του Guardian επικεντρώνονται στους ισχυρισμούς ότι ο Copperfield χούφτωσε νεαρά κορίτσια που κλήθηκαν στη σκηνή για να συμμετάσχουν στο νούμερό του. Τα μέλη της οικογένειας μιας 15χρονης ισχυρίζονται ότι είδαν τον Copperfield να εκτελεί μια τέτοια πράξη. Οι δικηγόροι του λένε ότι ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι όχι μόνο λανθασμένος αλλά και “απίθανος”.

Μια άλλη γυναίκα που ισχυρίζεται ότι της συνέβη κάτι παρόμοιο, η Fallon Thornton, 38 ετών, λέει ότι αφού της συνέβη το ίδιο πράγμα τον Ιανουάριο του 2014, πήγε στην αστυνομία του Λας Βέγκας. Οι Αρχές δήλωσαν ότι η υπόθεση έκλεισε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η ομάδα του Copperfield λέει ότι η Αστυνομία εξέτασε το βίντεο εκείνης της παράστασης και ικανοποιήθηκε ότι δεν συνέβη τίποτα ανάρμοστο. Ο Guardian επισημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι του δεν έχουν δει το βίντεο.

Ο Copperfield κατηγορείται επίσης ότι υποσχέθηκε σε νεαρές γυναίκες βοήθεια για να κάνουν καριέρα στον χώρο του θεάματος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα