Γενέθλια έχει η Μαρία Πολύζου και θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα γεμάτο αισιοδοξία. Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος ανήμερα των γενεθλίων της καλεί τους φίλους της να μην τα παρατάνε ποτέ. Μήνυμα που αποτελεί στάση ζωής και έμπνευση.
Σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε μεταξύ άλλων: “Χαίρομαι που πάνω από όλα έχω την υγεία μου. Το πολυτιμότερο αγαθό του κόσμου και το καλύτερο δώρο που μπορεί να μου δώσει η ζωή” και συνέχισε: “Ο καρκίνος μου δίδαξε πολλά!.. Μέσα από όλα αυτά όμως κατάφερνα να μην βλέπω το πρόβλημα αλλά μόνο τη λύση! Γιατί απλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει μόνο η πρόκληση που στο τέλος σε κάνει πιο σοφό! Την πάλεψα τη ζωη με τον δικό μου τρόπο. Και θα συνεχίσω να την παλεύω και να μην τα παρατάω ποτέ!”
Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανάρτηση της Μαρίας Πολύζου
Η Μαρία Πολύζου είναι η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ μαραθωνίου δρόμου εδώ και 25 χρόνια. Επίσης, είναι και η πρώτη Ελληνίδα που έλαβε μέρος στο αγώνισμα του Μαραθωνίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1996 στην Ατλάντα.
Στην αθλητική της διαδρομή υπήρξε πρωταθλήτρια επί 20 χρόνια, με 14 Πανελλήνια Ρεκόρ. Το 1990 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους βαλκανικούς αγώνες στην Τουρκία. Το 2010 τίμησε την επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Ήταν η πρώτη γυναίκα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο Άθλο, διανύοντας 524 χλμ (Αθήνα-Σπάρτη-Τύμβος Μαραθώνα).
Το μήνυμά της είναι «Μην τα παρατάς» το οποίο αποτελεί και τον τίτλο του βιβλίου της αυτοβιογραφίας της που έγραψε το 2022.
Οι δηλώσεις της στο InStyle Greece Magazine
Η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της στο InStyle Greece Magazine είχε μιλήσει για τη γενναία μάχη την οποία έδωσε ενάντια στον καρκίνο του μαστού, από την οποία βγήκε νικήτρια. Η Μαρία Πολύζου δηλώνει survivor: “Αυτήν την στιγμή, θέλω να ζήσω. Ξέρω πια καλά τι θέλω. Και μπορώ να βρω τα όπλα να τα καταφέρω. Υπάρχει, ωστόσο μέσα μου ο φόβος μην ξανασυμβεί“
Και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: “Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού και χρειάστηκε να κάνω δεκαέξι χημειοθεραπείες, τριάντα δύο ακτινοβολίες, καθώς ο καρκίνος είχε προχωρήσει και χρειάστηκε να αφαιρεθούν είκοσι επτά λεμφαδένες.”
“Είμαι, λοιπόν, survivor μέχρι σήμερα. Όλοι είμαστε μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η ζωή. Αύριο δεν ξέρει κανείς. Θέλω να σημειωθεί ότι, στα δύσκολα μιας ιστορίας, η ομορφιά υπάρχει μόνο στην αγκαλιά. Αυτή αναζητάς κι αυτή θεραπεύει πρώτα την ψυχή”, όπως δήλωσε μεταξύ άλλων