Melania Trump: Υπερασπίζεται το δικαίωμα στην άμβλωση – Σε πλήρη αντιδιαστολή με τον σύζυγό της
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Melania Trump αναδεικνύεται σε ένθερμη υποστηρίκτρια του δικαιώματος μιας γυναίκας να ελέγχει το σώμα της – συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην άμβλωση, κάτι που τη φέρνει σε πλήρη αντίθεση με την ατζέντα που προωθεί ο σύζυγός της, Donald Trump, ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η Melania προχώρησε σε μια εξαιρετική δήλωση στα πολυαναμενόμενα απομνημονεύματά της που θα δημοσιευτούν έναν μήνα πριν από την ημέρα των εκλογών: «Είναι επιτακτική ανάγκη να εγγυηθούμε ότι οι γυναίκες έχουν αυτονομία στο να αποφασίζουν για την προτίμησή τους να αποκτήσουν παιδιά, με βάση τις δικές τους πεποιθήσεις, απαλλαγμένες από οποιαδήποτε παρέμβαση ή πίεση από την κυβέρνηση», γράφει η σύζυγος του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, εν μέσω μιας εκστρατείας στην οποία ο Donald Trump αναφέρεται τακτικά στα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών.

«Γιατί κάποιος άλλος εκτός από την ίδια τη γυναίκα να έχει τη δύναμη να καθορίσει τι κάνει με το σώμα της; Το θεμελιώδες δικαίωμα της γυναίκας στην ατομική ελευθερία, στην ίδια της τη ζωή, της παρέχει την εξουσία να τερματίσει την εγκυμοσύνη της εάν το επιθυμεί.

Ο περιορισμός του δικαιώματος μιας γυναίκας να επιλέξει αν θα τερματίσει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι το ίδιο με την άρνηση του ελέγχου της πάνω στο σώμα της. Κουβαλούσα αυτή την πεποίθηση όλη την ενήλικη ζωή μου» γράφει η Melania, η οποία σπάνια έχει εκφράσει πολιτικές απόψεις δημοσίως.

Το βιβλίο, το οποίο αποκαλύπτει ότι η πρώην Πρώτη Κυρία δεν συμβαδίζει στις απόψεις της με το μεγαλύτερο μέρος του κόμματός της, θα εκδοθεί στις ΗΠΑ την επόμενη Τρίτη. Η απόφασή της να συμπεριλάβει μια πλήρη έκφραση υποστήριξης για το δικαίωμα στην άμβλωση είναι αξιοσημείωτη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα