Μητέρα δύο παιδιών πέθανε από υπερβολική κατανάλωση νερού
Γυναίκα πίνει νερό
Credit: 123RF

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας γυναίκας από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, η οποία έχασε τη ζωή της από υπονατριναιμία, γνωστή και ως τοξικότητα υγρών- μια σπάνια συνέπεια εξαιτίας της υπερβολικής και γρήγορης κατανάλωσης νερού.

Η 35χρονη Ashley Summers, βρισκόταν με την οικογένειά της στη λίμνη Freeman, με τον σύζυγο και τις δύο κόρες τους, όταν άρχισε να αισθάνεται σοβαρή αφυδάτωση. «Λέγεται ότι ήπιε 4 μπουκάλια νερό μέσα σε 20 λεπτά», ανέφερε ο αδελφός της Davon Miller στο WRTV.

Την τελευταία ημέρα του ταξιδιού της οικογένειας, η άτυχη γυναίκα άρχισε να νιώθει ότι δε μπορούσε να πιει αρκετό νερό. Η Summers παραπονέθηκε για επίπονο πονοκέφαλο και για έντονη λιποθυμική τάση, όπως δήλωσε η οικογένειά της.

Μετά την επιστροφή τους στο σπίτι, η 35χρονη λιποθύμησε στο γκαράζ προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο IU Health Arnett όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

«Δηλητηρίαση από νερό» μπορεί να συμβεί όταν καταναλώνεται υπερβολική ποσότητα νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό αυξάνει την ποσότητα του νερού στο αίμα, το οποίο οδηγεί σε ηλεκτρολυτικές διαταραχές, κυρίως υπονατριαιμία.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα