O Dior και η UNESCO παρουσίασαν το παγκόσμιο συνέδριο Women@Dior & UNESCO, στις 28 Μαρτίου.
Αυτή η συνάντηση γιορτάζει θέματα που είναι πιο απαραίτητα από ποτέ, όπως η εκπαίδευση, η ισότητα, ένταξη και η ισότητα των φύλων, προτεραιότητες που βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματος καθοδήγησης και εκπαίδευσης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, ξεκίνησε με μια μουσική παράσταση, μια ωδή στη δύναμη της αδελφότητας. Μέντορες και προστατευόμενοι, ηγέτες από τον όμιλο LVMH, τον οίκο Dior και της UNESCO, μίλησαν στη συνέχεια μαζί με εμπνευσμένες προσωπικότητες που εργάζονται για τα δικαιώματα των γυναικών και την ελευθερία σε διάφορους τομείς.
Η τελετή άνοιξε με ομιλίες της Delphine Arnault (Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Christian Dior Couture και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου LVMH), της Chantal Gaemperle (Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού και Συνεργειών του Ομίλου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του LVMH), της Stefania Giannini (Βοηθός Γενικός Διευθυντής της UNESCO για την Εκπαίδευση) και του Olivier Sastre (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος υπεύθυνος για το Ανθρώπινο Δυναμικό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Christian Dior Couture), οι οποίοι μοιράστηκαν το όραμά τους για τη χειραφέτηση των γυναικών.
Στις ομιλήτριες περιλαμβάνονται οι εξής: Δρ: Η Isabelle Faggianelli (Αντιπρόεδρος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Christian Dior Couture) και η Borhene Chakroun (Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικών και Συστημάτων Δια Βίου Μάθησης στην UNESCO) εξέτασαν τις φιλοδοξίες αυτής της πολυδύναμης συνεργασίας μεταξύ της UNESCO και του Dior.
Η Marie-Céline Dupuy D’Angeac (πρόεδρος της Christian Dior Couture Europe) και η Anne-Valérie Narcy (διευθύντρια των Business Units Haute Couture, Women’s Ready-to-Wear, Women’s Shoes και Baby) έδωσαν τις πολύτιμες συμβουλές τους για την ανεξαρτησία και την επιτυχία των γυναικών στον επαγγελματικό τομέα.
Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Leymah Gbowee ασχολήθηκε επίσης με τη μεγάλη κοινωνική πρόκληση της ειρήνης, με σκοπό να προβλέψουμε και να οικοδομήσουμε από κοινού τον κόσμο του αύριο- η Gabriela Ramos (Βοηθός Γενική Διευθύντρια Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών της UNESCO) και η Caroline Lair (Ιδρύτρια του The Good AI και συνιδρύτρια του Women in AI) συζήτησαν για τις νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία, όταν διαχειρίζεται σωστά, μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την αντιμετώπιση των έμφυλων προκαταλήψεων.
Σε μια άλλη καίρια στιγμή, η παραγωγός ταινιών Virginia Valsecchi έκλεισε αυτές τις διορατικές ομιλίες προβάλλοντας ιστορίες και μαρτυρίες γυναικών. Τέλος, μια καταληκτική ανταλλαγή απόψεων με τη Lena Mahfouf, επιτυχημένη επιχειρηματία και influencer, έριξε φως στο ζωτικό και διαρκώς εξελισσόμενο θέμα της ψυχικής υγείας, το οποίο επηρεάζει ιδιαίτερα τις νεαρές γυναίκες.
Τέλος, μια κριτική επιτροπή υπό την προεδρία της Maria Grazia Chiuri επέλεξε τους νικητές του Dream For Change Project, κατά τη διάρκεια του οποίου πέντε ομάδες Mentees θα παρουσιάσουν ένα συγκεκριμένο έργο για την ενδυνάμωση των κοριτσιών στις τοπικές τους κοινότητες.
Πλάνα από τα κύρια σημεία της ημέρας θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο την Τετάρτη 3 Απριλίου, στο Christian Dior
Couture, καθώς και στον επίσημο ιστότοπο: womenatdior.com.