Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελλάδα έφτασε τα 4 μετάλλια
Λήδα Μαρία Μανθοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα τέσσερα μετάλλια (2 ασημένια, 2 χάλκινα) έφτασε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

H Έλενα Παπασταματοπούλου χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερό της μετάλλιο, και αυτό χάλκινο, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο των +65 κιλών (Κ44) στο ταεκβοντό, η Ελληνίδα αθλήτρια κυριάρχησε της Μεξικανής Φερνάντα Βάργκας Φερνάντες με 36-9 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. 

Έλενα Παπασταματοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και πρώτο αργυρής απόχρωσης

Η 19χρονη σπρίντερ έτρεξε το 100αρι της ζωής της στον τελικό της κατηγορίας Τ38 των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων. Παρά το γεγονός πως και πάλι κόλλησε στην εκκίνηση, μετά τα 60 μέτρα ανέπτυξε ταχύτητα και με τρομερό φίνις ολοκλήρωσε σε 12.49 (+0,8) κάνοντας για 2η φορά ατομικό ρεκόρ, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο!

Έχασε μόνο από την Κολομβιανή Κάρεν Τατιάνα Παλομεκέ Μορένο που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 12.26! Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην επίσης Κολομβιανή Ντάριαν Χιμένεθ Σάντσεθ με 12.53, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το τέταρτο ήρθε από τον Θανάση Κωνσταντινίδη, ο οποίος στην τελευταία του προσπάθεια στον τελικό της κορίνας F32, έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ ρίχνοντας 38.65μ. για να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο!

Αυτοί είναι οι τρίτοι διαδοχικοί Παραολυμπιακοί Αγώνες που ο 54χρονος Κωνσταντινίδης κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην κορίνα.

Νικητής και χρυσός Παραολυμπιονίκης ο Ρώσος Αλεξέι Τσούρκιν που αγωνίζεται ως ανεξάρτητος ρίχνοντας 40.33μ.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Λάζαρο Στεφανίδη που κατέλαβε την 5η θέση με 36.87μ., ενώ ο Δημήτρης Ζησίδης ολοκλήρωσε στην 9η θέση με βολή στα 23.90μ.

Είχε προηγηθεί η Χριστίνα Γκέντζου που κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στο τάεκβοντο. Αφού χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η 19χρονη αθλήτρια αναφέρθηκε στην άσχημη ψυχολογία της, όταν ηττήθηκε και στο πώς η στήριξη της ελληνικής αποστολής τόσο από τις εξέδρες αλλά και μέσω μηνυμάτων την εμψύχωσαν για να καταφέρει εν τέλει να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. 

Η Χριστίνα Γκέντζου δήλωσε για την κατάκτηση του χάλινου μεταλλίου στην κατηγορία των 65 κιλών (Κ44) του τάε κβον ντο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: 

«Δεν ξέρω πως αισθάνομαι γιατί ήταν μια περίεργη μέρα, αφού έχασα και μετά μπήκα σε μια διαδικασία να παίξω άλλα δυο παιχνίδια στα οποία έπρεπε να ανταπεξέλθω για να κερδίσω το χάλκινο μετάλλιο. Ήταν ακραίο όλο αυτό για μένα όμως είμαι πολύ περήφανη διότι ξεπέρασα τον εαυτό μου. Ήμουν χάλια ψυχολογικά επειδή έχασα και δεν το περίμενα. Ύστερα έκατσα, με βοήθησε η δασκάλα μου, η Τάνια η φυσικοθεραπεύτρια μου και όλα τα παιδιά. Βρήκα τον ρυθμό μου και είμαι πολύ χαρούμενη που το ξεπέρασα. Είχα την ελληνική αποστολή να με υποστηρίζει στις εξέδρες και με βοήθησαν τα παιδιά και μέσα από τα μηνύματα που μου έστειλαν. Το ότι με στήριζαν και με εμψύχωναν ήταν το καλύτερο συναίσθημα. Νομίζω ότι ήταν αυτό που με βοήθησε πιο πολύ στο να ξεκολλήσω από το ότι στεναχωρήθηκα που έχασα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα