Σάλος με ταινία με σενάριο από την Τεχνητή Νοημοσύνη – Ακυρώθηκε η πρεμιέρα
Αίθουσα σινεμά
Credit: 123rf

Aκυρώθηκε η πρεμιέρα ταινίας με σενάριο δημιουργημένο από την Τεχνητή Νοημοσύνη, που ήταν προγραμματισμένη να φιλοξενηθεί σε κινηματογράφο στο Λονδίνο. Ο λόγος της ακύρωσης είναι ο σάλος που ξέσπασε στα social media με τις αντιδράσεις των χρηστών να είναι έντονες.

Συγκεκριμένα, ο κινηματογράφος Prince Charles επρόκειτο να φιλοξενήσει την προβολή μιας νέας ταινίας με τίτλο “The Last Screenwriter” την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, αργότερα η διεύθυνση του κινηματογράφου ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σε ανάρτηση των υπευθύνων του κινηματογράφου στα social media αναφέρεται: «Στα σχόλια που λάβαμε τις τελευταίες 24 ώρες, μόλις διαφημίσαμε την ταινία, υπογραμμίστηκε η έντονη ανησυχία πολλών από το κοινό μας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης αντί σεναριογράφου που δείχνει ένα ευρύτερο ζήτημα εντός του κλάδου».

Σε σκηνοθεσία του Πίτερ Λουισί και με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Ποπλ, η ταινία «The Last Screenwriter» είναι μια ελβετική παραγωγή που αφηγείται την ιστορία ενός «διάσημου σεναριογράφου» που «βλέπει τον κόσμο του να κλονίζεται όταν ανακαλύπτει ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης για συγγραφή σεναρίου. Σύντομα συνειδητοποιεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη όχι μόνο ανταγωνίζεται τις δεξιότητές του, αλλά τον ξεπερνά ακόμη και στην ενσυναίσθηση και την κατανόηση των ανθρώπινων συναισθημάτων».

Το σενάριο της ταινίας είναι του ChatGPT 4.0. της τελευταίας έκδοσης της τεχνολογίας OpenAI, GPT-4o που κυκλοφόρησε τον Μάιο.

Σε δηλώσεις του στο Daily Beast, ο σκηνοθέτης είπε ότι η πρεμιέρα είχε ακυρωθεί αφού έλαβε 200 διαδικτυακές καταγγελίες, αλλά ιδιωτική προβολή για το καστ και το συνεργείο θα διοργανωθεί στο Λονδίνο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα