Σοκ στην country μουσική μετά τη μήνυση κατά του Garth Brooks για σεξουαλική επίθεση
Garth Brooks
Credit: Garth Brooks / Instagram

Μουδιασμένη είναι η μουσική κοινότητα του Νάσβιλ μετά τη σοκαριστική είδηση ότι ο Garth Brooks αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και βιασμό.

Κομμώτρια και makeup που εργαζόταν για τον Garth Brooks κατέθεσε μήνυση εναντίον του ινδάλματος της country μουσικής, κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση.

Η ενάγουσα υπέβαλε την καταγγελία ως “Jane Roe” στο δικαστήριο της Καλιφόρνια στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε η PEOPLE. Ο σουπερστάρ αρνήθηκε προηγουμένως τους ισχυρισμούς σε μια καταγγελία που υποβλήθηκε στο πλαίσιο του “John Doe” με σκοπό να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση τους, σύμφωνα με την καταγγελία.

Στην καταγγελία, η Roe ισχυρίζεται ότι ο Brooks τη βίασε, αποκάλυψε τα γεννητικά του όργανα και τους γλουτούς του, μίλησε ανοιχτά για το σεξ και σχετικές φαντασιώσεις, άλλαξε ρούχα παρουσία της και έστειλε γραπτά μηνύματα με σεξουαλικά μηνύματα, με κάθε περιστατικό να λαμβάνει χώρα το 2019.

Ο Brooks με δήλωση κατήγγειλε μεταξύ άλλων: “Τους τελευταίους δύο μήνες, έχω ταλαιπωρηθεί χωρίς τέλος με απειλές, ψέματα και τραγικές ιστορίες για το ποιο θα ήταν το μέλλον μου αν δεν έγραφα μια επιταγή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν σαν να μου κουνούσε ένα γεμάτο όπλο στο πρόσωπό μου”.

Και συνέχισε: “Το χρήμα για την εξαγορά της σιωπής, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ ή πόσο λίγο, εξακολουθεί να είναι χρήμα για την εξαγορά της σιωπής. Στο μυαλό μου, αυτό σημαίνει ότι παραδέχομαι τη συμπεριφορά για την οποία είμαι ανίκανος – άσχημες πράξεις που κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να κάνει ποτέ σε άλλον. Καταθέσαμε μήνυση εναντίον αυτού του ατόμου πριν από σχεδόν έναν μήνα για να μιλήσουμε ενάντια στον εκβιασμό και τη δυσφήμηση. Το καταθέσαμε ανώνυμα για χάρη των οικογενειών και από τις δύο πλευρές”.

“Θέλω να παίξω μουσική απόψε. Θέλω να συνεχίσουμε τις καλές μας πράξεις στο μέλλον. Ραγίζει την καρδιά μου αυτά τα υπέροχα πράγματα αμφισβητούνται τώρα. Εμπιστεύομαι το σύστημα, δεν φοβάμαι την αλήθεια και δεν είμαι ο άνθρωπος που με έχουν παρουσιάσει να είμαι” επεσήμανε ο Brooks.

Η Roe ισχυρίζεται ότι άρχισε να εργάζεται για τη σύζυγο του Brooks, Trisha Yearwood, το 1999 και αργότερα προσλήφθηκε για να κάνει μακιγιάζ και μαλλιά για τον σουπερστάρ το 2017, σύμφωνα με τα έγγραφα. Δύο χρόνια αργότερα, ισχυρίζεται η Roe, αυτός αντιλήφθηκε τις “οικονομικές δυσκολίες” της το 2019 και άρχισε να την προσλαμβάνει πιο συχνά.

Σύντομα, σύμφωνα με την καταγγελία, “ο Brooks άδραξε αυτό που είδε ως ευκαιρία να υποτάξει μια γυναίκα υπάλληλο σε μια πλευρά του που κρύβει από το κοινό. Αυτή η πλευρά του Brooks πιστεύει ότι έχει δικαίωμα σε σεξουαλική ικανοποίηση όταν το θέλει, και η χρήση μιας γυναίκας υπαλλήλου για να το αποκτήσει, είναι δίκαιο παιχνίδι”

Σε μια περίπτωση το 2019, σύμφωνα με τα έγγραφα, η Roe ήταν έτοιμη να κάνει τα μαλλιά και το μακιγιάζ του Brooks όταν φέρεται να βγήκε από το ντους “γυμνός, με στύση”, έβαλε τα χέρια της Roe στο όργανό του και εξέφρασε την επιθυμία να “εκτελέσει στοματικό σεξ”. Ισχυρίζεται ότι δεν ενεπλάκη σ’ αυτό, αλλά έμεινε για να ολοκληρώσει τη δουλειά της.

Πριν από τη μαγνητοσκόπηση ενός αφιερώματος Grammy στον Sam Moore τον Μάιο του 2019, όπου ο Brooks εμφανίστηκε, σύμφωνα με την καταγγελία της Roe, αυτή και ο σουπερστάρ ταξίδεψαν μόνοι στο Λος Άντζελες με το ιδιωτικό του τζετ, όπου “συνήθως υπήρχαν άλλοι”. Στη συνέχεια, ισχυρίζεται η Roe, εξεπλάγη όταν ανακάλυψε ότι ο Brooks έκλεισε μια σουίτα ξενοδοχείου ενός υπνοδωματίου και για τους δύο. Αργότερα, ο Brooks φέρεται να της εξέθεσε το “εντελώς γυμνό” σώμα του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ενώ τέντωνε τους μύες του.

Υποστήριξε ότι τη βίασε στη σουίτα του ξενοδοχείου και εκείνη “δεν μπορούσε να ξεφύγει από τη φυσική του κυριαρχία” λόγω των έντονων διαφορών στα μεγέθη τους. Η εμπειρία, σύμφωνα με τα έγγραφα, “ήταν επώδυνη και τραυματική”.

“Με ψυχρή περιφρόνηση για την κα Roe, όταν τελείωσε ο Brooks, ήταν η συνηθισμένη δουλειά τους. Η κα Roe εργάστηκε γρήγορα για να φορμάρει τα μαλλιά του και να κάνει το μακιγιάζ του για την εκδήλωση, ώστε να ήταν στην ώρα του“, γράφει η νομική της ομάδα, σημειώνοντας επίσης ότι μετά βίωσε πόνο στον αυχένα και την πλάτη.

Μετά την υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με την καταγγελία, “ο Brooks αύξησε τη συχνότητα να λέει τις σεξουαλικές φαντασιώσεις του γι’ αυτήν φωναχτά, ενώ παράλληλα χούφτωνε το στήθος της καθώς εκείνη του έκανε τα μαλλιά και το μακιγιάζ του”.

Η Roe ισχυρίζεται επίσης ότι ο Brooks ισχυρίστηκε ότι έκανε σεξ με διάφορες γυναίκες πολλαπλών φυλών σε δωμάτια ξενοδοχείου. Της ζήτησε επίσης να κάνει “ένα τρίο” με τη Yearwood, αναφέρει τα έγγραφα και η Roe πιστεύει ότι η τραγουδίστρια άκουσε τα σχόλιά του τουλάχιστον μία φορά.

Σε άλλη περίπτωση, τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με την καταγγελία, η Roe ισχυρίζεται ότι ο Brooks προσπάθησε για άλλη μια φορά να τη βιάσει, αλλά έπρεπε να φύγει για άλλυ υποχρέωση.

Η Roe ισχυρίζεται ότι η 60χρονη σύζυγος του σταρ, Yearwood, ήταν παρούσα σε μια συνομιλία τον Μάιο του 2020, όπου ο Brooks έκανε σχόλια σχετικά με την “εφεύρεση ενός μπουκαλιού σαμπουάν που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως δονητής”, μετά τα οποία η Roe του έστειλε μήνυμα για να εκφράσει τη δυσφορία της.

Την ίδια χρονιά, η Roe ισχυρίζεται ότι ένιωσε αναστατωμένη αφού έμαθε ότι ο Brooks είπε στη Yearwood ότι είχε δει το πέος του και του έστειλε ένα μήνυμα, στο οποίο είπε ότι “σκέφτεται” το σενάριο.

Στη συνέχεια προσπάθησε να πείσει τον Brooks να συμφωνήσει να μην έχουν πλέον σεξουαλική επαφή για να συνεχίσουν να συνεργάζονται, σύμφωνα με τα έγγραφα. Ο Brooks φέρεται να είπε ότι θα έπρεπε “απλώς να ελπίζουν ότι κανείς δεν θα το μάθει ποτέ και απλώς να αγαπούν ο ένας τον άλλον και να είναι φίλοι”.

Η Roe ισχυρίζεται ότι είχαν συνομιλίες για το αν θα συνέχιζαν ή όχι να εργάζονται μαζί, αλλά ο Brooks επέμεινε ότι “θα συνεργάζονται για πάντα”. Κατά τη διάρκεια μιας εργασίας του 2020, σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Brooks φέρεται να πήρε το τηλέφωνό της και “να διέγραψε τα περισσότερα από τα μηνύματα κειμένου που της είχε στείλει και περιείχαν άσεμνο σεξουαλικό περιεχόμενο”. Σύμφωνα με την καταγγελία, η Roe σταμάτησε να εργάζεται για τον Brooks και μετακόμισε στο Μισισιπή γύρω στον Μάιο του 2021. Πιο πρόσφατα, σύμφωνα με την καταγγελία της Roe, η νομική ομάδα του Brooks ανακάλυψε τα σχέδιά της να υποβάλει καταγγελία, έτσι κατέθεσε μια προληπτική καταγγελία ως “John Doe” στις 13 Σεπτεμβρίου με ισχυρισμούς ότι η Roe “ήταν μια ψεύτρα εκβιάστρια που σκόπευε να καταστρέψει την επαγγελματική φήμη του”.

Σύμφωνα με την καταγγελία του John Doe, αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Οι ισχυρισμοί [της Roe] δεν είναι αληθινοί. Η [Roe] γνωρίζει καλά, ωστόσο, την ουσιαστική, ανεπανόρθωτη ζημιά που θα προκαλούσαν τέτοιοι ψευδείς ισχυρισμοί στη φήμη του ενάγοντα ως αξιοπρεπούς και στοργικού ατόμου, μαζί με την αναπόφευκτη ζημιά στην οικογένειά του και την ανεπανόρθωτη ζημιά στην καριέρα και τα προς το ζην που θα προέκυπτε εάν ανταποκρινόταν στην απειλή της να ‘καταθέσει δημόσια’ την κατασκευασμένη αγωγή της”

Το Νάσβιλ έχει σοκαριστεί από την είδηση. Πηγή της μουσικής βιομηχανίας δήλωσε στο PEOPLE: “Τα νέα είναι σίγουρα συγκλονιστικά. Ο Garth και η Trisha είναι ο βασιλιάς και η βασίλισσα του Νάσβιλ — την αναφέρει κυριολεκτικά ως βασίλισσα. Υπάρχουν επίσης διαφημιστικές πινακίδες σε όλη την πόλη [που προωθούν το μπαρ του, Friends in Low Places Bar & Honky Tonk]», προσθέτει η πηγή, περιγράφοντας πόσο δημοφιλής είναι ο σταρ. “[Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα κατέβουν” επεσήμανε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα