Θρήνος στο Χόλιγουντ – Πέθανε ο Donald Sutherland στα 88 του
Donald Sutherland /Αγώνες πείνας
Credit: imdb.com / Donald Sutherland /Αγώνες πείνας

Μεγάλη απώλεια για το Χόλιγουντ, αφού έφυγε από τη ζωή στα 88 του ο Donald Sutherland, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια.

Ο Sutherland πέθανε την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο Μαϊάμι ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια” όπως επιβεβαίωσε η Missy Davy της CAA στο PEOPLE. “Μια ιδιωτική τελετή θα πραγματοποιηθεί από την οικογένεια”, δήλωσε η Davy.

Ο ηθοποιός αφήνει πίσω του πέντε παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου γιου του Kiefer, τον οποίο μοιραζόταν με την πρώην σύζυγό του ηθοποιό Shirley Douglas, και πέντε εγγόνια. Ο Sutherland, ο οποίος στο παρελθόν ήταν επίσης παντρεμένος με τη Lois Hardwick, παντρεύτηκε την ηθοποιό Francine Racette το 1972 και μοιράστηκε μαζί της τα παιδιά Roeg, Rossif και Angus. Είναι επίσης μπαμπάς της κόρης Rachel με την Douglas, η οποία πέθανε το 2020 σε ηλικία 86 ετών.

Ο Sutherland υποδύθηκε τον Mr. Bennet στο Pride and Prejudice του 2005 με την Keira Knightley και τον Hawkeye Pierce στο MAS*H του 1970, ενώ είχε αμέτρητους αξιόλογους κινηματογραφικούς ρόλους σε ταινίες όπως Ordinary People (1980) και Invasion of the Body Snatchers (1978), καθώς και τον κακόβουλο Πρόεδρο Snow και στις τέσσερις ταινίες Hunger Games με την Jennifer Lawrence.

Ο Sutherland, ο οποίος κέρδισε Emmy για την τηλεοπτική ταινία Citizen X το 1995, τιμήθηκε με τιμητικό Όσκαρ το 2017 “για μια ζωή ανεξίτηλων χαρακτήρων, που αποδόθηκαν με ακλόνητη ειλικρίνεια”, αν και δεν προτάθηκε ποτέ για ανταγωνιστικό Όσκαρ στη μακρά καριέρα του, η οποία απογειώθηκε πραγματικά μετά την ταινία The Dirty Dozen του 1967.

Είχε πει τότε στην ευχαριστήρια ομιλία του ότι το βραβείο “είναι πολύ σημαντικό για μένα, για την οικογένειά μου”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα