Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά τη διάγνωση του καρκίνου
O Βασιλιάς Κάρολος, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Emmanuel Macron στην εκδήλωση του Υπουργείου Άμυνας και της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας στο παραθαλάσσιο βρετανικό μνημείο της Νορμανδίας για τα 80 χρόνια στις 6 Ιουνίου 2024 στην περιοχή Ver-Sur-Mer, στη Γαλλία.
O Βασιλιάς Κάρολος, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Emmanuel Macron στην εκδήλωση του Υπουργείου Άμυνας και της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας στο παραθαλάσσιο βρετανικό μνημείο της Νορμανδίας για τα 80 χρόνια στις 6 Ιουνίου 2024 στην περιοχή Ver-Sur-Mer, στη Γαλλία. Photo by Chris Jackson/Getty Images

Ο βασιλιάς Κάρολος ταξίδεψε στο εξωτερικό για πρώτη φορά μετά την έναρξη της θεραπείας για τον καρκίνο.

Ο βασιλιάς, 75 ετών, βγήκε στη Νορμανδία της Γαλλίας για να τιμήσει την 80ή επέτειο της απόβασης μαζί με τη σύζυγό του, βασίλισσα Camilla, στις 6 Ιουνίου. Το βασιλικό ζεύγος ταξίδεψε για να παραστεί στην εκδήλωση του Υπουργείου Άμυνας και της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας στο παραθαλάσσιο βρετανικό μνημείο της Νορμανδίας στο Ver-sur-Mer.

Η τελετή διοργανώθηκε προς τιμήν της τεράστιας στρατιωτικής επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν περίπου 156.000 άνδρες, 7.000 πλοία και 10.000 οχήματα και η οποία επιτέθηκε στις γερμανικές δυνάμεις στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου 1944.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Camilla, παρευρέθησαν στην εκδήλωση για το βρετανικό μνημείο της Νορμανδίας μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron και Βρετανούς βετεράνους, όπου συνάντησαν aπόστρατους στρατιωτικούς. Οι βασιλείς εγκαινίασαν επίσης το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης και Μάθησης Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Καθώς στεκόταν μπροστά από το μνημείο που έφερε τα ονόματα των στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους την ημέρα αυτή και “στις πολλές μάχες που ακολούθησαν”, όπως είπε ο Κάρολος, πρόσθεσε πως ο παππούς του Γεώργιος ΣΤ’ αποκαλούσε το γεγονός “την υπέρτατη δοκιμασία”.

O Βασιλιάς Κάρολος, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Emmanuel Macron, η Βασίλισσα Camilla και η Brigitte Macron στην εκδήλωση του Υπουργείου Άμυνας και της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας στο παραθαλάσσιο βρετανικό μνημείο της Νορμανδίας για τα 80 χρόνια στις 6 Ιουνίου 2024 στην περιοχή Ver-Sur-Mer, στη Γαλλία.
O Βασιλιάς Κάρολος, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Emmanuel Macron, η Βασίλισσα Camilla και η Brigitte Macron στην εκδήλωση του Υπουργείου Άμυνας και της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας στο παραθαλάσσιο βρετανικό μνημείο της Νορμανδίας για τα 80 χρόνια στις 6 Ιουνίου 2024 στην περιοχή Ver-Sur-Mer, στη Γαλλία. Photo by Chris Jackson/Getty Images

Ήταν μια γενιά “ανδρών και γυναικών που δεν δειλίασαν όταν ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουν αυτή τη δοκιμασία”. Μίλησε επίσης για την υπερηφάνειά του που ήταν παρών σε επτά διαφορετικές εκδηλώσεις μνήμης στη Νορμανδία τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Μιλώντας στα γαλλικά, ο Κάρολος εξήρε επίσης τη “ζεστασιά και τη γενναιοδωρία της υποδοχής” που επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Νορμανδίας στους βετεράνους, προσθέτοντας ότι ήταν “συγκινητικό” και “αξέχαστο”. Αναφερόμενος σ’ εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, ο Κάρολος πρόσθεσε: “Ας επιβεβαιώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε να ζήσουμε σύμφωνα με το παράδειγμά τους- ας προσευχηθούμε να μην χρειαστεί να γίνουν ποτέ ξανά τέτοιες θυσίες- και ας δεσμευτούμε να μεταφέρουμε το ηχηρό μήνυμά τους για θάρρος και ανθεκτικότητα στην επιδίωξη της ελευθερίας, μετριασμένο από το καθήκον της ευθύνης απέναντι στους άλλους, προς όφελος των νεότερων γενεών και εκείνων που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί”.

Η ευγνωμοσύνη μας είναι απεριόριστη και ο θαυμασμός μας αιώνιος“, κατέληξε o Κάρολος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα