Συνταγή ημέρας: Αμβρωνιές ή σπαράγγια με αυγά – Γεύσεις της Κρητικής γης
Συνταγή αβγά με αμβρονιές
Credit: real taste & style/Σίσσυ Νίκα

Η Κρήτη φημίζεται για τα χόρτα της και τη βιοποικιλότητά της.  Περιδιαβαίνοντας τα ορεινά του Αποκόρωνα δοκιμάσαμε την απίθανη αυθεντική κουζίνα του φίλου Μανώλη Ξυλά, που κατορθώνει να δένει αρμονικά το χθες με το σήμερα.

Στην ίδια συνταγή αντί για αμβρωνιές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπαράγγια που βρίσκονται περισσότερες φορές τον χρόνο και υπάρχουν και αυτά της κονσέρβας που μπορούμε να κάνουμε γευστικές δημιουργίες αστέρια.

Στην Κρήτη «συντηγανίζονται» πολλά φρέσκα αυγά με μυριστικά και άλλες νοστιμιές.

 Αμβρωνιές με αυγά

Από τον Μανώλη Ξυλά της ξακουστής ταβέρνας «Μετερίζι» Αποκόρωνας Χανίων

Υλικά για 4 άτομα

5 ματσάκια αβρωνιές καθαρισμένες και πλυμένες

8 αυγά

150 ml ελαιόλαδο

αλάτι θαλασσινό

Συνταγή αβγά με αμβρονιές
Credit: real taste & style/Σίσσυ Νίκα

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε ένα ποτήρι νερό. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε τις αβρωνιές και τις αφήνουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.

Αμέσως μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Χτυπάμε με σύρμα δυνατά τα αβγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις αβρωνιές. Αλατίζουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Αφήνουμε την ομελέτα να τηγανιστεί από τη μία μεριά. Με τη βοήθεια μιας πιατέλας, την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη.

Η ομελέτα μας, με σπάνια αρώματα της ανοιξιάτικης γης, είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Στην Κρήτη «συντηγανίζονται» πολλά φρέσκα αβγά με μυριστικά και άλλες νοστιμιές.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα