Με τη φιλοδοξία να αποτελέσει μία όαση στο αστικό περιβάλλον του Ντουμπάι, φέρνοντας μία πνοή «καθαρού αέρα» και την αίσθηση χαλαρότητας που συναντά κανείς στα ελληνικά νησιά, το ξενοδοχείο Conrad στην πολυπληθέστερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εγκαινίασε πρόσφατα τη λειτουργία του εστιατορίου του «Anása».
Executive chef του είναι ο Ηλίας Δουλάμης, ο οποίος έχει συνθέσει ένα μενού που ισορροπεί ανάμεσα στους κλασικούς και τους δημιουργικούς συνδυασμούς γεύσεων, προκειμένου να δώσει στους επισκέπτες του εστιατορίου τη δυνατότητα να απολαύσουν πιάτα με ποιοτικές πρώτες ύλες, που έχουν αυθεντικό άρωμα Ελλάδας.
Σ’ αυτό, το μεγαλύτερο μερίδιο κρατούν τα ορεκτικά και οι μεζέδες, με τη σαντορινιά φάβα να σερβίρεται με ψητά κρεμμύδια και ντοματίνια τσέρι, την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα να γαρνίρεται με τσιπς μελιτζάνας, τον πουρέ από ρεβίθια να παντρεύεται με ψητές γαρίδες, τη χωριάτικη να περιλαμβάνει βαρελίσια φέτα, τον μαρινάτο γαύρο να σερβίρεται πάνω σε προζυμένιο ψωμί με πατέ ελιάς Καλαμών, το τηγανητό καλαμάρι να συνοδεύεται από αγιολί και το λιαστό χταπόδι να αρωματίζεται με ελληνικά βότανα.
Στα δε κυρίως πιάτα, πρωταγωνιστούν το ψάρι ημέρας, το λαβράκι αλά σπετσιώτα, η αστακομακαρονάδα, το κοτόπουλο κοντοσούβλι και τα αρνίσια παϊδάκια με ρίγανη.
To άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο real taste & style