Η Dominique Crenn, η Γαλλίδα chef που το 2018 έγινε η πρώτη γυναίκα με τρία αστέρια Michelin στην Αμερική, είναι η αποδέκτης του φετινού World’s 50 Best Icon Award. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μαγείρεψε μαζί με την ομάδα της για χιλιάδες συνανθρώπους της που βρίσκονταν σε ανάγκη και υπήρξε μαχητική στην άσκηση πίεσης στην πολιτική ηγεσία για τη στήριξη των εστιατορίων και για μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις στον χώρο της εστίασης.
Πέραν αυτού, διαχρονικά μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, των Αφροαμερικανών, των αυτόχθονων πληθυσμών της χώρας, αλλά και υπέρ της αειφορίας. Στο τριάστερο εστιατόριό της «Atelier Crenn», αφαίρεσε το κρέας από το μενού και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα εισάγει προϊόντα που έχουν καλλιεργηθεί σε εργαστήρια, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ερευνήσει καλύτερες και πιο βιώσιμες πρακτικές.
Η D. Crenn άφησε τη γενέτειρά της Γαλλία πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’80, για να ταξιδέψει στην Αμερική και να χτίσει τη γαστρονομική της καριέρα. Αφού δούλεψε σε κουζίνες μεγάλων chefs, άνοιξε το δικό της εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο το 2011, για να κερδίσει το πρώτο της αστέρι Michelin την ίδια χρονιά και το δεύτερο την επόμενη.
Στο «Atelier Crenn» εκφράζει το όραμά της για την υψηλή γαλλική κουζίνα και την «poetic culinaria» φιλοσοφία της, με κάθε πιάτο να είναι και μια ιστορία, ένα συναίσθημα.
Μάλιστα, το tasting menu της δεν είναι μία λίστα πιάτων, αλλά ένα ποίημα, κάθε σειρά του οποίου αποτελεί και έναν υπαινιγμό για τι θα ακολουθήσει…
Πηγή: real taste & style