Εύκολη συνταγή για γιαουρτογλυκό – Ελαφρύ, δροσερό και πεντανόστιμο, ό,τι καλύτερο για τα καλοκαίρια μας
Συνταγή για γιαουρτογλυκό
Credit: περιοδικό Real taste & style

Ένα δροσερό και ελαφρύ γιαουρτογλυκό είναι το ιδανικό dessert για τα καλοκαίρια μας! Ο Σταμάτιος Τσίλιας, executive chef του εστιατορίου Mayan, έχει την καλύτερη συνταγή.

Μους γιαούρτι με φρούτα και μπισκότο

Βαθμός δυσκολίας: 1
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες

Τα υλικά

250 γρ. μπισκότα βουτύρου
60 γρ. βούτυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος, γλυκιά για σαντιγί
60 γρ. σιρόπι βύσσινο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
κράνμπερι, ράσμπερι, φρέσκα μύρτιλα, φραγκοστάφυλλα ή άλλα φρούτα της επιλογής μας
λίγο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα φύλλα και κορφούλες

Τα σκεύη

1 μικρό κατσαρολάκι μπλέντερ
1 ξύλινη σπάτουλα μίξερ με σύρμα
2 μεσαία μπολ βαζάκια ή μπολάκια για το σερβίρισμα
1 πλαστική σπάτουλα

Τα βήματα παρασκευής
• Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, αποσύρουμε και προσθέτουμε τη βανίλια.
• Περιχύνουμε το τρίμμα των μπισκότων με το μείγμα βουτύρου, ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε
στην άκρη.
• Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα το γιαούρτι, το σιρόπι βύσσινο και τη σαντιγί, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί
το μείγμα.
• Προσθέτουμε όσα από τα φρούτα θέλουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο δυόσμο.
• Για το στήσιμο του γλυκού χρησιμοποιούμε βαζάκια ή μπολάκια. Βάζουμε στη βάση λίγο από το μπισκότο μας, προσθέτουμε
κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να σταθεί το γλυκό.
• Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φρούτα και 2-3 φύλλα δυόσμου και απολαμβάνουμε.

*Η συνταγή είναι από το περιοδικό Real Taste & Style που κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με την Realnews

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα