Ellen DeGeneris: Η αγαπημένη της λιχουδιά είναι τα vegan spring rolls – Σας δίνουμε τη συνταγή

Την Ellen DeGeneris τη γνώρισε η γενιά των σημερινών 40άρηδων+ στην Ελλάδα χάρη στο ομώνυμο sitcom στο οποίο πρωταγωνιστούσε από το 1994 έως το 1998. Ήταν εκείνη την περίοδο, και συγκεκριμένα το 1997, που η ηθοποιός -και διάσημη παρουσιάστρια από το 2003 της δικής της εκπομπής- αποκάλυψε στην εκπομπή της Οπρα την ομοφυλοφιλία της.

Ο γάμος της Ellen με τη σύντροφό της Portia de Rossi έγινε τον Αύγουστο του 2008, μετά τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων στην Καλιφόρνια. Φέτος ο γάμος τους μετρά επίσημα 14 χρόνια!

Η Ellen την ημέρα της επετείου τους ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram με πολλές γλυκές αναμνήσεις που έχουν συμβεί στη διάρκεια της κοινής ζωής τους. Ανάμεσα στις στιγμές που ξεχώρισαν ήταν όταν η 64χρονη DeGeneres έκανε αστεία για τη διαφορά ύψους που έχει με την Portia αλλά και την 49χρονη de Rossi που διάλεξε μια καραμέλα για να περιγράψει καλύτερα την ερωτική τους ζωή.

Η Ellen έγραψε επίσης στη λεζάντα της ανάρτησης τη δήλωση που έκανε η de Rossi την ημέρα του γάμου τους: “Είναι καλό να σε αγαπούν. Είναι βαθύ να σε καταλαβαίνουν”.

Για τη σχέση τους η Rossi έχει πει στο PEOPLE’s 2021 Love Issue: Έχουμε μεγαλώσει μαζί ως ζευγάρι και βάζουμε τη σχέση μας πρώτη. Έτσι είναι η σχέση δυνατή. Συμπαγής. Δεν μπορώ να φανταστώ να μην είναι δίπλα μου στη ζωή μου.

Τα ευτυχισμένα βράδια του ζευγαριού πολλές φορές τα συνοδεύουν τα spring rolls που σας παρουσιάζουμε. Eίναι μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές τους και είναι vegan. Η Ellen είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του βιγκανισμού και αυτή η συνταγή είναι του προσωπικού της chef, Roberto Martin.

Vegan Spring Rolls

Υλικά για 12 ρολάκια

1/2 κεφάλι λάχανο κομμένο ζουλιέν

1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο

15 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

20 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα

1 χοντρό καρότο τριμμένο και στυμμένο

1 αγγούρι καθαρισμένο, χωρίς σπόρια και κομμένο ζουλιέν

από 1 κόκκινη και κίτρινη πιπεριά κομμένες ζουλιέν

2 ώριμα αβοκάντο

2 πακέτα φύλλα ρυζιού

Τρόπος παρασκευής

• Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά σε μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και κόβουμε την ψίχα τους σε 24 φετούλες.

• Ελέγχουμε τα φύλλα του ρυζιού και πετάμε όσα έχουν σκισίματα ή τρύπες. Βάζουμε ζεστό νερό σε ένα ταψάκι και βουτάμε μέσα ένα φύλλο ρυζιού (να είναι πλήρως απλωμένο) για περίπου 20 δευτερόλεπτα ή μέχρι το φύλλο να μαλακώσει, χωρίς να γίνει πολύ κολλώδες.

• Βγάζουμε το φύλλο σε επιφάνεια κοπής και το απλώνουμε καλά με βρεγμένα χέρια. Βάζουμε μισή κούπα γέμιση περίπου στη μέση (εκεί που θα ήταν το χαμόγελο αν φτιάχναμε ένα χαμογελαστό πρόσωπο), τοποθετούμε πάνω δύο φετούλες αβοκάντο και τυλίγουμε σε ρολάκι – διπλώνουμε πρώτα τις ακριανές πλευρές προς τα μέσα και μετά το ρολάρουμε.

• Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τοποθετούμε τα ρολάκια σε δίσκο, προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Καλύπτουμε τον δίσκο με διαφανή μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε (το αργότερο σε 2 ώρες).

Ιδανικά τα συνοδεύουμε με σάλτσα που φτιάχνουμε χτυπώντας τους χυμούς 1 λεμονιού, 1 λάιμ και 1 πορτοκαλιού, 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο, 1 κούπα σάλτσα σόγιας, 1/2 κούπα νερό και, προαιρετικά, μία δόση καυτερής σάλτσας sriracha.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα