Έρευνα αποδεικνύει πως η παράλειψη του πρωινού στερεί από τον οργανισμό σημαντικά θρεπτικά στοιχεία

Οι ενήλικες που παραλείπουν το πρωινό γεύμα πιθανώς καταλήγουν να προσλαμβάνουν από τη διατροφή τους λιγότερες ποσότητες επιθυμητών θρεπτικών στοιχείων. Αυτό ήταν το συμπέρασμα ανάλυσης δεδομένων που πραγματοποίησε ομάδα του Ohio State University, με την έρευνα να δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the Nutrition Society».

Το δείγμα της έρευνας ήταν 30.889 Αμερικανοί ηλικίας 19 ετών και άνω, εκ των οποίων το 15% ανέφερε πως δεν τρώει πρωινό, χάνοντας έτσι το ασβέστιο από το γάλα, τη βιταμίνη C από τα φρούτα και τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα από τα δημητριακά. «Αν δεν καταναλώνεις τα τρόφιμα που συνήθως τρώγονται στο πρωινό, η τάση σου είναι να μην τα φας ούτε στη διάρκεια της ημέρας. Η μη πρόσληψη των συνήθων στοιχείων του πρωινού δημιουργεί ένα “θρεπτικό κενό” στον οργανισμό», σχολίασε ο καθηγητής Κρίστοφερ Τέιλορ. Το μεγαλύτερο χάσμα στην ημερήσια πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων ανάμεσα σε όσους τρώνε πρωινό και σε όσους το παραλείπουν εντοπίστηκε στις ποσότητες φυλλικού οξέους, ασβεστίου, σιδήρου και βιταμινών Α, Β1, Β2, Β3, C και D.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο real taste & style

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα