Ο Evan Turner είναι sommelier και ο Wine Director τού «Krasi Meze & Wine» στη Βοστώνη, του εστιατορίου που, αυτή τη στιγμή, διαθέτει τη μεγαλύτερη λίστα ελληνικών κρασιών στην Αμερική.
Δεν περίμενε, βέβαια, να γίνει μέλος της ομάδας του «Krasi» για να αγαπήσει τους οίνους της Ελλάδας. Αντίθετα αυτή η αγάπη προηγήθηκε – να σημειωθεί ότι, χάρη στον πατριό του που διδάσκει αγγλικά, έζησε ως παιδί επτά χρόνια στη χώρα μας, η οποία, όπως λέει, τον αιχμαλώτισε από την πρώτη στιγμή.
Πρόσφατα, η δημοσιογράφος Laurie Wilson τού πήρε συνέντευξη για το «Vinepair» και, μεταξύ άλλων, τον ρώτησε ποια είναι η ομορφιά τού να πίνεις ελληνικό κρασί. Ιδού τι απάντησε:
«Νομίζω ότι μπορεί να περιγραφεί από δύο πράγματα. Πρώτον, πίνεις ιστορία και πολιτισμό με κάθε γουλιά. Δεύτερον, τα ελληνικά κρασιά είναι εξαιρετικά με πολλά είδη κουζίνας, και όχι μόνο με την ελληνική. Εχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, μεγαλύτερη οξύτητα και υψηλότερες τανίνες, συνήθως περνούν λιγότερο χρόνο σε δρύινα βαρέλια και είναι σχεδόν όλα οργανικά ή βιοδυναμικά. Είναι τα απόλυτα κρασιά για γευστικά ταιριάσματα. Α, και κάτι τελευταίο: Πίνοντάς τα, αμέσως νιώθεις ότι είσαι στην Ελλάδα. Αυτό είναι αξεπέραστο»…