6. Espresso Martini από τα παλιά
Αν δεν γνωρίζατε ότι το εσπρέσο μαρτίνι είναι σε άνθιση, πού βρίσκεστε; Τα ’90s επιστρέφουν, καθώς πολλοί αγκαλιάζουν αυτό το ρετρό κοκτέιλ καφέ. Αρχικά έγινε διάσημο από τους bartenders στο «Soho Brasserie» του Λονδίνου και τώρα ανανεώθηκε και επανέρχεται δριμύτερο το 2022, για να το απολαύσουν οι νεότερες γενιές. Αυτό το iconic, πλέον, ποτό συχνά γαρνίρεται με κόκκους εσπρέσο.
7. Γάλα πατάτας; Φυσικά!
Το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε για γάλα από πατάτες μπορεί να είναι «Εεε;». Κι όμως αυτό το νέο μη γαλακτοκομικό γάλα, που παρασκευάζεται από βρασμένες πατάτες και το νερό στο οποίο μαγειρεύονται, έχει αποκτήσει λάτρεις ήδη από το 2021, οι οποίοι είναι ενθουσιασμένοι από τα εξαιρετικά διαπιστευτήρια βιωσιμότητας, καθώς και από την κρεμώδη γεύση του. Με τα εναλλακτικά γάλατα, όπως βρώμης και αμυγδάλου, να συνεχίζουν να διεισδύουν στην αγορά των γαλακτοκομικών, υπάρχει καλός λόγος να πιστεύουμε ότι το φυτικό γάλα δεν θα πάψει να αυξάνει σε δημοτικότητα. Θα μπορούσε, λοιπόν, το γάλα πατάτας να είναι η επόμενη μεγάλη τάση που θα ταράξει τα νερά στον κλάδο του vegan γάλακτος; Αρκεί να λάβουμε υπόψη πως έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά και ότι είναι μία από τις πιο βιώσιμες επιλογές, αφού οι πατάτες χρησιμοποιούν περίπου τη μισή γη που χρειάζεται για να καλλιεργηθεί η αντίστοιχη ποσότητα βρώμης. Καθώς οι άνθρωποι επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στα φυτικά, αλλά ταυτόχρονα φιλικά προς το περιβάλλον τρόφιμα, ακόμη κι αν χρειαστεί να μπει σε έναν σκληρό ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες φυτικές εναλλακτικές, το γάλα πατάτας φαίνεται πως θα είναι το νέο trendsetter του 2022.
8. Ο ορισμός του κυριακάτικου brunch
Το πρωινό και το brunch είναι πάντα στη μόδα και τα pancakes με μακαντέμια είναι το απαραίτητο πιάτο της φετινής χρονιάς: Αφράτες, βουτυράτες τηγανίτες, γεμάτες με πλούσιους ξηρούς καρπούς μακαντέμια, περιλουσμένες με σπιτική σάλτσα από μακαντέμια ή παχύρρευστο σιρόπι καρύδας. Αυτά τα pancakes φέρνουν τις γεύσεις της Χαβάης -δημοφιλούς ταξιδιωτικού προορισμού για το 2021- στο τραπέζι μας, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρισκόμαστε.
9. Ψωμί αβγού
Το 2020, πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αφιέρωσαν χρόνο στο ζύμωμα και στο ψήσιμο του ψωμιού τους. Φέτος, όσοι συνεχίζουμε να φουρνίζουμε το ψωμί μας μόνοι μας, πιθανώς να επικεντρωθούμε σε αβγόψωμα, όπως το μπριός και το challah (χαλά), ένα ψωμί που μοιάζει με τσουρέκι και οι Εβραίοι το καταναλώνουν κατά τη διάρκεια του Shabbat και στις μεγάλες γιορτές. Και τα δύο ψωμιά είναι θαυμάσια από μόνα τους, αλλά είναι ιδανικά και για αβγόφετες!
10. Μαζί με τα κουτάβια μας
Έχετε ακούσει για τα «κουτάβια πανδημίας»; Φαίνεται ότι όλοι έχουν ένα και όλοι έχουν άγχος αποχωρισμού έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια συνεχούς επαφής μαζί του στο σπίτι. Δεδομένου ότι η υιοθεσία κατοικίδιων ζώων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τώρα οι νέοι «γονείς» θέλουν να τρώνε παρέα με τους χνουδωτούς τους φίλους. Τα δε σκυλάκια, από την πλευρά τους, ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους όπου και αν πάνε, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων. Ετσι, οι επιχειρήσεις ανταποκρίνονται, επιτρέποντας στους σκύλους να συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες τους. Ναι, το 2022 θα είναι μια χρονιά με υγρά φιλιά και ουρές που κουνιούνται σαν τρελές!
Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό real taste & style