Γευστικά αναγνώσματα: Nistisima το νέο βιβλίο της Georgina Hayden

H Georgina Hayden με ελληνοκυπριακή καταγωγή πριν από τρία χρόνια, κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο μαγειρικής της με τίτλο «Taverna». Και πόσο ταιριαστός τίτλος ήταν, μιας και η ίδια μεγάλωσε πάνω από την ταβέρνα του παππού και της γιαγιάς της στο Tufnell Park του βόρειου Λονδίνου, όπου ανέπτυξε την αγάπη της για τη μαγειρική μέσα από τις οικογενειακές συνταγές που της κληροδοτήθηκαν.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι είναι μια δραστήρια επαγγελματίας που αρθρογραφεί σε βρετανικά μέσα, συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές και, έχοντας υπάρξει στο παρελθόν μέλος της ομάδας του Jamie Oliver για 12 χρόνια, φέτος ήταν μία από τους κριτές στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής «Great Cookbook Challenge with Jamie Oliver», που προβλήθηκε στο Channel 4.

Αυτή η δραστήρια γυναίκα, λοιπόν, μόλις κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο μαγειρικής της, στο οποίο καταπιάνεται με τα «Nistisima», όπως είναι και ο τίτλος της έκδοσης.

Με βάση την κουλτούρα γύρω από τη μαγειρική της νηστείας και αντλώντας έμπνευση όχι μόνο από τα νηστίσιμα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Ευρώπης, μοιράζεται 120 απλές, θρεπτικές και γεμάτες γεύση συνταγές, που ουσιαστικά είναι κατάλληλες για χορτοφάγους και vegan.

Ανάμεσά τους το μπριάμ, η μουτζέντρα (κυπριακό φακόρυζο), η κολοκυθόπιτα με σταφίδες, η salatet malfouf (λιβανέζικη λαχανοσαλάτα), τα φαλάφελ από φάβα, η σαλάτα με κριθαράκι, ψητή ντομάτα, ρόκα και ντρέσινγκ ψητού σκόρδου, οι πατάτες με ελαιόλαδο και φρέσκο κόλιανδρο, τα μουστοκούλουρα και ένα σωρό άλλες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα