Γρανίτα κεράσι με λικέρ μαστίχα – Πώς να φτιάξετε το πιο δροσερό ποτό για τα βράδια του καλοκαιριού
Γρανίτα κεράσι με λικέρ μαστίχα
Credit: Real taste & style

Η γρανίτα κεράσι με λικέρ μαστίχα θα γίνει το αγαπημένο σας ποτό τα βράδια του καλοκαιριού στο μπαλκόνι σας! Σας έχουμε τη συνταγή για το πιο δροσερό ποτό.

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 500 γρ. κεράσια (ζυγισμένα με κουκούτσια)
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 160 ml νερό
  • 2 κ.σ. λικέρ μαστίχα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • κεράσια και λεπτές φέτες αγγουριού για το γαρνίρισμα

Τρόπος παρασκευής:

  1. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε να πάρει δύο
    βράσεις για να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κεράσια με το λικέρ μαστίχα και τον χυμό λεμονιού για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κρύο
    σιρόπι και χτυπάμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Σημείωση: Αν το σιρόπι είναι ακόμα ζεστό, προσέχουμε να μην ξεχειλίσει το
    μείγμα κατά το χτύπημα.
  3. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγες ώρες και ύστερα το περνάμε από την παγωτομηχανή. Μεταφέρουμε τη γρανίτα σε
    κατάλληλο σκεύος και την καταψύχουμε. Σημείωση: Δεν θα σταθεροποιηθεί εντελώς, λόγω του αλκοόλ.
  4. Σερβίρουμε σε ποτήρια με κουταλάκι ή καλαμάκι και γαρνίρουμε με κεράσια και φετούλες αγγουριού. Αν θέλουμε,
    προσθέτουμε λίγο ακόμα λικέρ μαστίχα στα ποτήρια.

*Η συνταγή είναι από το περιοδικό «Real Taste and Style» που κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με την Realnews

H συνταγή υπογράφεται από την blogger και φωτογράφο Ελένη Βονισάκου τη γνωστή και πετυχημένη στο χώρο της ως The Foodie Corner (thefoodiecorner.gr/en)

Bρείτε την Ελένη Βονισάκου στο instagram και στο site www.thefoodiecorner.gr/en

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα