Δεν έχει εργαστεί ποτέ σε κουζίνα εστιατορίου, κι όμως ήταν η αποδέκτης του Icon Award από τα φετινά Asia’s 50 Best Restaurant Awards. Ο λόγος για τη Νοτιοκορεάτισσα βουδίστρια μοναχή Jeong Kwan, που αποτελεί πηγή έμπνευσης χάρη στη φιλοσοφική προσέγγισή της στη μαγειρική και στην εξαίρετη απόδοσή της στη μοναστηριακή κουζίνα.
Έχοντας μεγαλώσει σε φάρμα έως τα 17 της, έμαθε να σέβεται τη φύση και τις εποχές. Με την είσοδό της σε βουδιστικό μοναστήρι, συνδύασε αυτόν τον σεβασμό με τις παραδόσεις της μοναστηριακής κουζίνας, που χάνονται στα βάθη των αιώνων, καθώς και με τις βουδιστικές αρχές που έχουν στον πυρήνα τους την υγιεινή διατροφή και το να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο.
Στην ταπεινή της κουζίνα στο μοναστήρι Baekyangsa, οι επισκέπτες γίνονται κοινωνοί των μυστικών των παραδοσιακών κορεατικών γεύσεων.
Ένας εξ αυτών ήταν ο Γάλλος chef Eric Ripert, που, όταν επισκέφθηκε το Baekyangsa, εντυπωσιάστηκε από την ολιστική προσέγγισή της στη μαγειρική – ήταν και εκείνος που την «έβγαλε» εκτός των τειχών του μοναστηριού, για να ακολουθήσουν βεβαίως και άλλοι σπουδαίοι chefs που σήμερα υποκλίνονται με σεβασμό στην κουζίνα της.