Tη χρονιά που μας πέρασε το αγαπημένο κοκτέιλ Bloody Mary έκλεισε τα 100 χρόνια. Ισως πάλι και όχι… Εξαρτάται από το ποια εκδοχή για τη δημιουργία του θα επιλέξει να πιστέψει κανείς.
Αυτή που θέλει τον Fernard Petiot να το πρωτοδημιουργεί το 1921, πίσω από την μπάρα του Harry’s New York Bar στο Παρίσι – εξ ου και τα εκατοστά γενέθλια;
Εκείνη που αναγνωρίζει ως ιθύνοντα νου τον ηθοποιό George Jessel, που έμεινε διάσημος για τα πάρτι του και ο οποίος στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε το 1975, έγραψε ότι ο ίδιος το εφηύρε στο Παλμ Μπιτς, ένα πρωινό του 1927 έπειτα από κραιπάλη;
Ή μήπως εκείνη που πάλι δηλώνει ως δημιουργό τoν Petiot, αλλά όχι το 1921 παρά το 1934, και όχι στο εν λόγω μπαρ, αλλά στο King Cole Room του ξενοδοχείου St. Regis της Νέας Υόρκης (τουλάχιστον σύμφωνα με την ιστορία του ξενοδοχείου);
Για να μην αναφερθούμε στις, επίσης αρκετές, εκδοχές για την προέλευση του ονόματός του, με τις κυριότερες να θέλουν ως έμπνευση τη βασίλισσα Μαρία Α’ της Αγγλίας, την αιματοβαμμένη…
ή τη φιλενάδα ενός πελάτη, που λεγόταν Mary και την είχε γνωρίσει σ’ ένα καμπαρέ ονόματι «Bucket of Blood».
Μεταξύ μας, ό,τι και από αυτά αν ισχύει, αυτό που έχει σημασία είναι πως πρόκειται για ένα πιο νόστιμα κοκτέιλ που έχουν φτιαχτεί ποτέ…