Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το καρπούζι αδιαμφισβήτητα είναι ο πρωταγωνιστής της θερινής περιόδου. Πώς όμως μπορούμε να αποθηκεύσουμε το αγαπημένο μας φρούτο, προκειμένου να διατηρηθεί για περισσότερες ημέρες στο ψυγείο;
Αρχικά, πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην επιλογή του καρπουζιού. Εξωτερικά πρέπει να έχει λαμπερό πράσινο χρώμα, αλλά να μην γυαλίζει υπερβολικά, γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι άγουρο. Επίσης, τα μεγαλύτερα καρπούζια, περίπου τέσσερα κιλά, είναι συνήθως τα πιο νόστιμα, γιατί έχουν περισσότερα κουκούτσια.
Επιστρέφοντας στο σπίτι, το καρπούζι πρέπει να πλυθεί καλά και στη συνέχεια να κοπεί στη μέση ή έστω σε τέσσερα κομμάτια. Αν το κόψετε σε πολύ μικρά κομμάτια, είναι πιθανόν να ζαχαρώσει πιο γρήγορα. Μέσα στο ψυγείο το καρπούζι διατηρείται γύρω στις 3-4 ημέρες, εφόσον το έχετε τυλίξει καλά με μία διάφανη μεμβράνη.
Ένα ακόμα μυστικό είναι να μην τοποθετείτε κοντά στο καρπούζι άλλα φρούτα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει την ταχύτερη αλλοίωσή του, λόγω των υψηλών επιπέδων αερίου αιθυλενίου που εκπέμπουν τα μήλα, τα αχλάδια και οι μπανάνες.
Τέλος, πρέπει να θυμάστε ότι ένα μέσο καρπούζι αποτελείται περίπου κατά 92% από νερό. Οπότε, εάν στραγγίζετε καθημερινά τον χυμό που συσσωρεύεται στο κάτω μέρος του δοχείου αποθήκευσης, θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του.
Ευχόμαστε το φετινό καλοκαίρι να απολαύσετε τον απόλυτο πρωταγωνιστή της εποχής!