Συνταγή για τραγανά spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα
Τηγανητά spring rolls
Credit: Shutterstock.com

Τα spring rolls λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα είναι ένα από τα must ορεκτικά για όσους αγαπούν την ασιατική κουζίνα. Τι θα λέγατε εάν μπορούσατε να τα ετοιμάσετε μόνοι σας στην κουζίνα του σπιτιού σας;

Η συνταγή για τραγανά και λαχταριστά spring rolls λαχανικών

Υλικά:

Για τη σάλτσα

700 ml σάλτσα δαμάσκηνο
100 ml έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα
200 ml ξίδι ρυζιού
40 γρ. ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
30 γρ. ντομάτα ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη (χωρίς σπόρια)
1 ξερή πιπερίτσα τσίλι

Για τη γέμιση

1/2 άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
1 πράσο
2 καρότα
1/2 ξερό κρεμμύδι
200 γρ. φύτρες φασολιού
100 ml σόγια
2 κ.σ. ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. five spice (κινέζικο mix μπαχαρικών)

16 φύλλα για spring rolls 20 εκ.
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής

• Σε κατσαρολάκι βράζετε λίγο νερό και ζεματάτε τις φύτρες φασολιού για 2 λεπτά. Τρίβετε το κρεμμύδι και το καρότο στον τρίφτη και κόβετε με μαχαίρι το πράσο κάθετα, σε πολύ λεπτές λωρίδες.
• Σε γουόκ ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τις φύτρες και τα υπόλοιπα λαχανικά να τσιγαριστούν για 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, τη ζάχαρη, το μείγμα μπαχαρικών, τη σόγια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά, αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε τα λαχανικά σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους και να κρυώσουν.

*Η συνταγή είναι από το περιοδικό Real Taste & Style που κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με τη Realnews

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα