Το ποσοστό των Ελλήνων ηλικίας 15+ που καταναλώνει καθημερινά τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ταυτίζεται με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 12%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat για το 2019.
Ωστόσο, αυτό το ποσοστό κατέχει τη μικρότερη αναλογία στα σχετικά συλλογικά δεδομένα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το 55% των πολιτών της ΕΕ επιλέγει μία έως τέσσερις μερίδες ημερησίως, ενώ ένα 33% δεν τρώει ούτε ένα φρούτο ή λαχανικό σε σταθερή καθημερινή βάση. Αυτοί που ακολουθούν περισσότερο τον κανόνα των πέντε μερίδων την ημέρα είναι οι Ιρλανδοί (33%), ακολουθούμενοι από τους Ολλανδούς (30%) και τους Δανούς (23%).
Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο real taste & style