Βασίλισσα Camilla: Η συνταγή για την αγαπημένη της κοτόσουπα
H Βασίλισσα Camilla φορώντας τη διαμαντένια κορόνα (the Diamond Diadem) φτάνει στο Houses of Parliament, στις 17 Ιουλίου 2024 στο Λονδίνο.
H Βασίλισσα Camilla φορώντας τη διαμαντένια κορόνα (the Diamond Diadem) φτάνει στο Houses of Parliament, στις 17 Ιουλίου 2024 στο Λονδίνο. Photo by Chris Jackson/Getty Images

Προτού η βασίλισσα Camilla γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας, ήταν απλώς μια καλή μαμά για τα παιδιά της, Tom Parker Bowles και Laura Lopes.

Τώρα ο Tom Parker Bowles, 49 ετών, συγγραφέας τροφίμων και γιος της βασίλισσας, καθώς και θετός γιος και νονός του βασιλιά Κάρολου – συνδυάζει δύο θέματα που γνωρίζει καλά, το φαγητό και τη βασιλική οικογένεια, σε ένα νέο βιβλίο μαγειρικής.

Το ένατο βιβλίο του Parker Bowles μέσα σε 20 χρόνια, Cooking and the Crown: Royal Recipes from Queen Victoria to King Charles III, κυκλοφόρησε στα ράφια στις 22 Οκτωβρίου και στις σελίδες του υπάρχουν 100 βασιλικά εγκεκριμένες συνταγές, συμπεριλαμβανομένης της κοτόσουπας της βασίλισσας Camilla: το απόλυτο comfort food και αυτό που ο γιος της την αποκαλεί «βασικό μεσημεριανό γεύμα». Ο βασιλιάς, από την πλευρά του, είναι γνωστό ότι ιστορικά δεν έτρωγε μεσημεριανό.

«Ελπίζω να δίνει στους αναγνώστες μια γεύση από τη ζωή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας τα τελευταία 180 χρόνια», λέει ο Parker Bowles στο PEOPLE. «Το φαγητό είναι ένα πρίσμα μέσα από το οποίο μπορείς να δεις πολλά πράγματα – ιστορία, κοινωνία και οικονομία».

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα δεν έχουν αλλάξει πολλά από τη ζωή τους από τότε που ανέλαβαν τον θρόνο, λέει ο Parker Bowles. «Εξακολουθώ να βλέπω τη μητέρα και τον πατριό μου με τον ίδιο τρόπο», λέει στο PEOPLE, προσθέτοντας ότι η μητέρα του είναι πάντα προσιτή: «Θα μου πει: Έχεις χρόνο για δείπνο; Πού λες να πάμε; Θα μπει σε ένα εστιατόριο και κανείς δεν θα εκπλαγεί», προσθέτει ο Parker Bowles.

Κοτόσουπα της βασίλισσας Camilla

Yλικά

6 κούπες ζωμού κότας

1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε κύβους

2 μαγειρεμένα μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, ψιλοκομμένα (περίπου 1 φλιτζάνι)

1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

1 μεγάλο κοτσάνι σέλινου, κομμένο σε κύβους

4 κούπες λάχανο Σαβοΐας κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

½ κουτ. χοντρό αλάτι

½ κουτ. μαύρο πιπέρι

4 σταγόνες καυτερής σάλτσας (προαιρετικά)

Ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής σας, όπως ντομάτες και/ή κρεμμύδια

Τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής

  1. Βάζουμε τον ζωμό να πάρει βράση σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε περίπου 20 λεπτά, προσθέτοντας την πατάτα στα τελευταία 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το καρότο και το σέλινο. σιγοβράζουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 8 λεπτά. Ανακατεύουμε με λάχανο, συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί, περίπου 1 λεπτό ακόμη.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και καυτερή σάλτσα (αν χρησιμοποιείτε). Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

Μερίδες: 4

Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα