Προτού η βασίλισσα Camilla γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας, ήταν απλώς μια καλή μαμά για τα παιδιά της, Tom Parker Bowles και Laura Lopes.
Τώρα ο Tom Parker Bowles, 49 ετών, συγγραφέας τροφίμων και γιος της βασίλισσας, καθώς και θετός γιος και νονός του βασιλιά Κάρολου – συνδυάζει δύο θέματα που γνωρίζει καλά, το φαγητό και τη βασιλική οικογένεια, σε ένα νέο βιβλίο μαγειρικής.
Tom Parker Bowles is ‘the Firm’s new secret weapon,’ a replacement for Harry https://t.co/m2TQ2yooVm pic.twitter.com/mV7JhR2Id9
— Kaiser@Celebitchy (@KaiseratCB) March 1, 2023
Το ένατο βιβλίο του Parker Bowles μέσα σε 20 χρόνια, Cooking and the Crown: Royal Recipes from Queen Victoria to King Charles III, κυκλοφόρησε στα ράφια στις 22 Οκτωβρίου και στις σελίδες του υπάρχουν 100 βασιλικά εγκεκριμένες συνταγές, συμπεριλαμβανομένης της κοτόσουπας της βασίλισσας Camilla: το απόλυτο comfort food και αυτό που ο γιος της την αποκαλεί «βασικό μεσημεριανό γεύμα». Ο βασιλιάς, από την πλευρά του, είναι γνωστό ότι ιστορικά δεν έτρωγε μεσημεριανό.
«Ελπίζω να δίνει στους αναγνώστες μια γεύση από τη ζωή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας τα τελευταία 180 χρόνια», λέει ο Parker Bowles στο PEOPLE. «Το φαγητό είναι ένα πρίσμα μέσα από το οποίο μπορείς να δεις πολλά πράγματα – ιστορία, κοινωνία και οικονομία».
I prefer this picture over the previous one. I LOVE this book and cannot wait to try some of its recipes!
— Maria Amelie White (@Maria_Amelie) October 24, 2024
Cooking and The Crown by @tomparkerbowles pic.twitter.com/NEMDrWruy9
Ο βασιλιάς και η βασίλισσα δεν έχουν αλλάξει πολλά από τη ζωή τους από τότε που ανέλαβαν τον θρόνο, λέει ο Parker Bowles. «Εξακολουθώ να βλέπω τη μητέρα και τον πατριό μου με τον ίδιο τρόπο», λέει στο PEOPLE, προσθέτοντας ότι η μητέρα του είναι πάντα προσιτή: «Θα μου πει: Έχεις χρόνο για δείπνο; Πού λες να πάμε; Θα μπει σε ένα εστιατόριο και κανείς δεν θα εκπλαγεί», προσθέτει ο Parker Bowles.
Κοτόσουπα της βασίλισσας Camilla
Queen Camilla’s Chicken Soup: See the Recipe for Her ‘Lunchtime Staple’ (Exclusive) https://t.co/MP0YEHfAOt
— NettyRoyal (@nettyroyal) October 25, 2024
Yλικά
6 κούπες ζωμού κότας
1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε κύβους
2 μαγειρεμένα μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, ψιλοκομμένα (περίπου 1 φλιτζάνι)
1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο κοτσάνι σέλινου, κομμένο σε κύβους
4 κούπες λάχανο Σαβοΐας κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
½ κουτ. χοντρό αλάτι
½ κουτ. μαύρο πιπέρι
4 σταγόνες καυτερής σάλτσας (προαιρετικά)
Ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής σας, όπως ντομάτες και/ή κρεμμύδια
Τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουμε τον ζωμό να πάρει βράση σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε περίπου 20 λεπτά, προσθέτοντας την πατάτα στα τελευταία 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το καρότο και το σέλινο. σιγοβράζουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 8 λεπτά. Ανακατεύουμε με λάχανο, συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί, περίπου 1 λεπτό ακόμη.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και καυτερή σάλτσα (αν χρησιμοποιείτε). Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Μερίδες: 4
Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά