- Βάζουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και το αλάτι στο μούλτι της κουζινομάχης και τα αλέθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια πούδρα.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Στον κάδο της κουζινομάχης και με τη βοήθεια του αναδευτήρα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Σε άλλο κάδο χτυπάμε τα τυριά με τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.
- Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη σαντιγί, χτυπάμε και ανακατεύουμε καλά.
- Για το σιρόπι, σουρώνουμε τα βύσσινα και βάζουμε το χυμό τους μέσα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. μπισκότα digestive (σε πούδρα)
40 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
400 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
300 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. τυρί mascarpone
1 κ.σ. βανίλια
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη Για το σιρόπι βύσσινο: 250 γρ. βύσσινο σε κονσέρβα
1,5 φλ. ζάχαρη
4-5 κ.σ. κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό)