Για τον κορμό:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
2. Χτυπάμε τα αβγά μας στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν 2-3 λεπτά.
3. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.
4. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το κακάο πολύ σιγά και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί (40Χ28) στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα, το ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
6. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το τουμπάρουμε σε μία πετσέτα, ξεκολλάμε τη λαδόκολλα από το πάνω μέρος, την αντικαθιστούμε με καινούργια και τυλίγουμε σε ρολό.
7. Μόλις κρυώσει, την ανοίγουμε και βάζουμε την κρέμα σαντιγί και από πάνω την σάλτσα φράουλας.
8. Ξανατυλίγουμε και περιχύνουμε με τη χλιαρή έως κρύα κρέμα σοκολάτας.
9. Για διακόσμηση θα προσθέσουμε τα βατόμουρα και θα πασπαλίσουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Για τη σαντιγί:
1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Για τη σάλτσα φράουλας:
1. Βάζουμε την κατεψυγμένες φράουλες (περιμένουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσει λίγο) στο μούλτι και τις λιώνουμε.
2. Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μόλις πάρει μία βράση την αφαιρούμε από τη φωτιά. Τις αφήνουμε να κρυώσει πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
Για την κρέμα σοκολάτας:
1. Βάζουμε και τα 2 υλικά μας σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε σταδιακά μέχρι να ενωθούν.
ΥΛΙΚΑ:
-Για τον κορμό-
6 αβγά
½ φλιτζάνι και 2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι κακάο -Για τη σαντιγί- 200 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη – Για την κρέμα σοκολάτας- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος – Για τη σάλτσα φράουλας- 200 γρ. κατεψυγμένες φράουλες
2-3 κ.σ. ζάχαρη
Λίγα βατόμουρα για διακόσμηση
Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα