Εκτέλεση:
Για τη Ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι (θα χρησιμοποιήσουμε περίπου τα 800γρ από το αλεύρι. Mε το υπόλοιπο θα πασπαλίσουμε τον πάγκο μας, για να ανοίξουμε το φύλλο για την πίτσα) ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Για τη Σάλτσα
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C για 10 λεπτά και ψήνουμε στους 200°C για 25 – 30 λεπτά και η πίτσα μας είναι έτοιμη.
Το tip της συνταγής: Για να μην αφυδατωθεί η πίτσα μας, βάζουμε διάσπαρτα περίπου 8 με 10 μικρά κομματάκια μαργαρίνης όσο περίπου είναι ένα μισό καρύδι.
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
2 φλυτζάνια χλιαρό νερό (ή 450ml νερό)
1 φακελάκι μαγιά
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα ντομάτας:
500γρ ντοματοχυμό
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ρίγανη
αλάτι
Για τη γαρνιτούρα:
4 μεγάλες μπάλες, μοτσαρέλα
λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό