1. Σε 1300 ml νερό μουλιάζουμε 20 γρ. πορτσίνι για 1 ώρα.
2. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το βούτυρο για 3-4 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο Portobello.
4. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 3΄ και προσθέτουμε τα πορτσίνι, αφού τα έχουμε στραγγίξει καλά. Προσθέτουμε αλάτι και λευκό πιπέρι.
5. Όταν βράσουν προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις χυλώσει (περίπου μετά από 20΄) και έχει βράσει και το ρύζι μας (το θέλουμε λίγο al dente) προσθέτουμε την μοτσαρέλα και σερβίρουμε αμέσως.
ΥΛΙΚΑ:
3 κ.σ. βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
½ ποτήρι λευκό κρασί
500 γρ. μανιτάρια Portobello
Αλάτι και λευκό πιπέρι
20 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα πορτσίνι
1300 ml νερό
250 γρ. μοτσαρέλα
500 γρ ρύζι Καρολίνα για ριζότο