1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε σιγά, σιγά την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σταδιακά.
5. Ανοίγουμε τη ζύμη μας πάνω από μια αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε με κουπάτ. Θα κάνουμε μια μικρή τρύπα στα μισά μας κουλουράκια.
6. Τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 10΄- 12΄ λεπτά .Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το κονιάκ.
7. Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια μας τα γυρίζουμε (μόνο τα κουλουράκια χωρίς τρύπα) ανάποδα και τους βάζουμε λίγη μαρμελάδα και βάζουμε τα υπόλοιπη κουλουράκια με τρύπα από πάνω τους. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα .
ΥΛΙΚΑ:
600 γρ. βούτυρο
1 & 1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά
1 βανίλια
1 κουταλιά του καφέ μπέικιν πάουντερ
6,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 φλιτζ. μαρμελάδα βερίκοκο
2 κ.σ. κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα