Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια, τα κόβουμε στη μέση και με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρούμε τα σποράκια από τη μέση. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες, κόβουμε και τα κλωνάρια σέλερι σε φέτες, το αβοκάντο σε κυβάκια και φτιάχνουμε τη σάλτσα ταχίνι. Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το νερό το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο το μίγμα (το ταχίνι με το λεμόνι πήζουν ανομοιόμορφα για αυτό θα χρειαστεί να ανακατευτεί καλά για να γίνει λείο). Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ρίχνουμε τα φύλλα ρόκας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Tip: το σουσάμι το καβουρδίζουμε σε αντικολλιτικό τηγάνι μέχρι να αλλάξει χρώμα (δεν χρειάζεται να βάλουμε λάδι).
ΥΛΙΚΑ:
2 Μικρά αγγουράκια
1 Κλωνάρι σέλερι
1/2 Αβοκάντο
Λίγα φύλλα baby ρόκα
50 γρ. Καβουρδισμένο σουσάμι
4 κ.σ Ταχίνι
2 κ.σ Νερό
1/2 κγ. Αλάτι
3 κ.σ. Χυμό λεμόνι
3 κ.σ ελαιόλαδο