Σεμιφρέντο με καραμέλα

1. Σε ένα ταψί καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στους 200°C για 15 – 20 λεπτά.

2. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο.

3. Σε ένα άλλο μίξερ χτυπάμε τα κροκάδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια να διπλασιαστούν και προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα.

4. Συνεχίζουμε το χτύπημα κι επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι.

5. Αφού έχουμε χτυπήσει και το σιρόπι, προσθέτουμε τη σαντιγί και όταν ανακατευτεί καλά, προσθέτουμε τα 250 γρ. από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

6. Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε σε μια φόρμα τάρτας ή σιλικόνης .

7. Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 8 ώρες.

8. Πριν το σερβίρουμε, πρέπει να έχει μείνει 10 λεπτά εκτός ψυγείου.

9. Προσθέτουμε την υπόλοιπη καραμέλα (100γρ) και τα αμύγδαλα ( 100 γρ ) για να το γαρνίρουμε.

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα)
2 κουτιά φυτική σαντιγί
1 φλυτζάνι τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι ( 250 γρ ) έτοιμη καραμέλα
2 κροκάδια αβγών
2 κ.σ. ζάχαρη
2κ.γ. βανίλια υγρή
Για τη διακόσμηση 100 γρ. καραμέλα
100 γρ αμύγδαλα (καβουρδισμένα)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα