Συνταγή: Λαχταριστά και light κεφτεδάκια από γαλοπούλα

Υλικά:

500 γρ. κιμά γαλοπούλας

2-3 κόκκινες πιπεριές

2 καρότα

λίγο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο ελαιόλαδο

2 μανιτάρια

τριμμένη γραβιέρα (προαιρετικά)

2 αυγά

τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση:

Πλένετε τις πιπεριές και τα καρότα και τα καθαρίζετε.

Κατόπιν τα ρίχνετε στο μπλέντερ, μαζί με τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα πολτοποιοίτε.

Τα προσθέτε στον κιμά -πρώτα αλατοπιπερώστε τον- μαζί με το ελαιόλαδο, τη γραβιέρα και τα αυγά.

Πλάθετε το μίγμα -είναι έτοιμο όταν έχετε δημιουργήσει μια ομογενοποιημένη μάζα- και τέλος ρίχντε μέσα την τριμμένη φρυγανιά.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε.

Tips: Ακολουθήστε την ίδια συνταγή για να φτιάξετε light burgers.

Μια ματιά εδώ: Συνταγή: Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας και φουντούκια

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα