Υλικά:
500 γρ. κιμά γαλοπούλας
2-3 κόκκινες πιπεριές
2 καρότα
λίγο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
2 μανιτάρια
τριμμένη γραβιέρα (προαιρετικά)
2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Πλένετε τις πιπεριές και τα καρότα και τα καθαρίζετε.
Κατόπιν τα ρίχνετε στο μπλέντερ, μαζί με τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα πολτοποιοίτε.
Τα προσθέτε στον κιμά -πρώτα αλατοπιπερώστε τον- μαζί με το ελαιόλαδο, τη γραβιέρα και τα αυγά.
Πλάθετε το μίγμα -είναι έτοιμο όταν έχετε δημιουργήσει μια ομογενοποιημένη μάζα- και τέλος ρίχντε μέσα την τριμμένη φρυγανιά.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε.
Tips: Ακολουθήστε την ίδια συνταγή για να φτιάξετε light burgers.
Μια ματιά εδώ: Συνταγή: Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας και φουντούκια