Η Μαρία Ηλιάκη, ανέβασε στο site της, mariailiaki.gr, την αγαπημένη της συνταγή για λουκουμάδες.
Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσουν οι λουκουμάδες. πόσο δε όταν γίνονται στο σπίτι με φρέσκο λάδι και μέλι από το χωριό. Εγώ έχω κάνει πολλές φορές την συνταγή αυτή, είναι εύκολη και πετυχαίνει πάντα».
Ακολουθούν τα υλικά και η εκτέλεση.
Υλικά:
1 συσκευασία μισού κιλού, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ξηρή μαγιά
1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
Χλιαρό νερό
Λίγο αλάτι
Μέλι (για σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι και το αλάτι. Κατόπιν προσθέτετε τη μαγειά -την έχετε διαλύσει σε χλιαρό νερό- και ανακατεύετε καλά. Νερό θα χρειαστείτε τόσο όσο να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Τέλος προσθέτετε τον χυμό και ζυμώνετε καλά. Αφήνετε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί, για μια ώρα περίπου. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες σε ηλιέλαιο σε χαμηλό φωτιά. Πριν τους σερβίρετε και τους περιχύσετε με μέλι, τους βάζετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Καλή επιτυχία.
Διαβάστε εδώ: Συνταγή: Το αγαπημένο σοκολατένιο κέικ της Δέσποινας Βανδή