1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το χυμό και το αλάτι. Σκεπάζουμε για 5-8 λεπτά.
2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε μία άκρη της κατσαρόλας το ginger και την πιπεριά και ψήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για άλλα 5 λεπτά.
3. Αποσύρουμε το κρέας με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
4. Αφήνουμε 10 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα μας.
5. Μόλις κρυώσει λίγο, τη βάζουμε στο multi και τη λιώνουμε. Την περιχύνουμε πάνω από το κρέας, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
6. Στη συνέχεια, περνάμε 2 κυβάκια σε κάθε καλαμάκι bamboo. Σερβίρεται κρύο.
7. Εάν θέλουμε να τα σερβίρουμε ζεστά, τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω σε ταψί, για 5 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ:
4-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε κυβάκια
1 φλυτζάνι χυμό βερύκοκο
Αλάτι
100 γρ. Ginger κομμένο julienne
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1/2 φλυτζάνι μαλακιά καστανή ζάχαρη
4 κοτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
20-24 μεσαία καλαμάκια bamboo