1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά, ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός και το σκεπάζουμε για 10.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο και μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αβγό και το αλάτι.
4. Προσθέτουμε το μείγμα στον χυλό και αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι σταδιακά μέχρι να αποκτήσουμε μία μαλακιά ζύμη.
5. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
6. Για να φτιάξουμε τη γέμιση βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη τις σταφίδες, την κανέλα και ανακατεύουμε.
7. Όταν φουσκώσει η ζύμη μας την ανοίγουμε σε σχήμα παραλληλόγραμμο αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα με την ζάχαρη.
8. Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό την κόβουμε.
9. Ψήνουμε τα ρολά μας, πάνω κάτω στους 180°C για 20’ – 25’ λεπτά.
ΥΛΙΚΑ:
-Για το τσουρέκι-
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα φρέσκο
40 γρ. μαγιά νωπή
100 γρ. βούτυρο
1 αβγό
4 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι -Για τη γέμιση- ½ φλυτζ. ζάχαρη
½ φλυτζ. σταφίδες
1 κ.γ. κανέλα