Τυρόπιτα με φέτα και ελιές

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπόλ.

3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να εξαφανιστεί το βούτυρο και γίνει μια ομοιόμορφη πούδρα. Προσθέτουμε τη ρίγανη.

4. Σε ένα άλλο μπόλ λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά πριν προσθέσουμε τις ελιές. Ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε στο μπόλ με το αλεύρι και ζυμώνουμε.

5. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας την απλώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί (40cm x 30cm) το οποίο έχουμε λαδώσει και έχουμε καλύψει με μία λαδόκολα.

6. Ψήνουμε γα 30 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κ.γ Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ Σόδα
1/2 κ.γ Αλάτι
110γρ. Βούτυρο (κομμένο σε κυβάκια)
2 κ.σ. Ρίγανη 
6 κ.σ Ελαιόλαδο
250γρ. Φέτα
170ml Γάλα
2 Κρόκοι 
250γρ. Ελιές (από τις οποίες θα βγάλουμε τα κουκούτσια και θα κόψουμε στα 3) 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα