Χτυπάμε το βούτυρο μας για περίπου 4 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ (γυάλινο) ανακατεύουμε καλά τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό (Bain-Marie) (θα βάλουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα για να μην ακουμπήσει το νερό στο μπολ) και ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά.
Μόλις σφίξει η μαρέγκα ρίχνουμε σταδιακά μέσα το βούτυρο, χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
To tip της συνταγής: Μπορούμε να τη χρωματίσουμε σε ότι απόχρωση θέλουμε.
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.σ υγρή βανίλια ή 2 βανίλιες
6 ασπράδια αυγών
2 φλιτζάνια ζάχαρη