Διαρκεί η αποτρίχωση λέιζερ για πάντα; Εξαρτάται, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι
Credit: Jesshunt2/Instagram

Η αποτρίχωση με λέιζερ έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή και ευρέως αποδεκτά και αξιόπιστα μέσα για τη μακροχρόνια απαλλαγή από την ενοχλητική τριχοφυΐα, αλλά και άλλων προβλημάτων όπως είναι οι χρωματικές βλάβες.

Τι είναι η αποτρίχωση λέιζερ;

Το laser αποδίδει ενέργεια. Αυτήν την ενέργεια απορροφά ο θύλακας της τρίχας. Η ενέργεια αυτή θα μετατραπεί σε θερμότητα, που καταστρέφει την τρίχα σε περίπου 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Όσες τρίχες καταστραφούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δεν θα ξαναβγούν. Υπάρχει, όμως, ένα ποσοστό τριχών που είναι σε κατάσταση ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της πρώτης θεραπείας, το οποίο δεν μπορεί να αντιδράσει στη θερμότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν περισσότερες θεραπείες.

Πόσο διαρκεί αυτή η μέθοδος;

Κατά μέσο όρο, περίπου πέντε έως έξι συνεδρίες είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί η μόνιμη αποτρίχωση. Υπάρχει όμως περίπτωση κάποιες νέες τρίχες να εμφανιστούν μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τα αποτελέσματα;

Πρώτον, οι ορμονικές αλλαγές αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει τη διάρκεια της αποτρίχωσης με λέιζερ. Η εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της τριχοφυΐα. Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική ανάπτυξη της τριχοφυΐας στο πρόσωπο.

Δεύτερον, το χρώμα του δέρματος και των τριχών είναι κρίσιμος παράγοντας. Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πιο αποτελεσματική σε άτομα με φωτεινό δέρμα και σκούρα τρίχα. Η μελανίνη της τρίχας έχει καλύτερη απορρόφηση του φωτός. Από την άλλη το σκούρο δέρμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκαύματος. Παρ’ όλα αυτά, οι εξελίξεις στην τεχνολογία του λέιζερ επιτρέπουν πλέον την αποτρίχωση σε διαφορετικούς τύπους δέρματος και χρώματος τρίχας.

Τρίτον, η κατάσταση της ίδιας της τριχοφυΐας μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Μπορεί η τριχοφυΐα να καταστραφεί πλήρως κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Τότε τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Αν πάθει όμως μόνο ζημιά… Η τρίχα τότε ξαναβγαίνει μετά από κάποιο διάστημα. Μειωμένη σε πυκνότητα και διάμετρο.

Κατανοώντας αυτούς τους παράγοντες, μπορούμε να προσαρμόσουμε την περιποίησή μας και τις προσδοκίες μας ανάλογα, παραμένοντας ενημερωμένες και σε στενή επαφή με τους ειδικούς μας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα